Saadet Partili Karaduman: Milletimizi, "Kitle İmha Silahları kanun teklifine" karşı durmaya davet ediyorum

Karaduman açıklamasında söz konusu kanun teklifinin ülke için ağır sonuçlar doğuracağını belirtti

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen "Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun Teklifi"ne ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından yazılı açıklamasını yayımlayan Karaduman, söz konusu teklifin  ülke adına ağır sonuçları olabileceğini belirten Karaduman, bu konuda her partiden milletvekili ve STK ile görüştüğünü dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu teklifin Türkiye'nin egemenlik haklarını da tehdit ettiğini vurgulayan Karaduman, tüm vatandaşları bu teklife karşı durmaya davet etti.

Karaduman yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

Bu Ülke Hepimizin!

TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifinin oluşturacağı tehditler hakkında, gündeme geldiği andan itibaren gerekli temaslarda bulunarak kamuoyu vicdanının sesini yükseltmeye gayret ettim.

Bu bağlamda; başta ilgili bakanlıklar olmak üzere, AK Parti Grup Başkanı, Milletvekilleri, AGD-MGV, İHH, Cansuyu, İlim Yayma Cemiyeti, Anadolu Platformu, Vuslat Derneği, İDDEF, UDEF, TGTV, İDSB ve daha birçok STK Başkan ve yöneticileriyle görüştüm.

Yapmış olduğum bu temaslarda söz konusu kanun teklifinin Ülkemiz ve Milletimiz için ne denli ağır sonuçları olabileceğini kendileriyle paylaşarak fikir alışverişinde bulunduk. 

Başta Ak Parti Milletvekilleri olmak üzere; tüm milletvekillerini ve bu memleketin faydasını düşünen tüm oluşumları ve aziz milletimizi bu konu hakkında sağduyu içerisinde olmaya ve bizi zillete düşürecek olan bu teklife karşı çıkmaya davet ediyorum.

Bu akşam TV programları ve Genel Kurul’da konuşma yaparak kanun teklifinin ülkemizin egemenlik haklarını nasıl tehdit ettiği ve insani yardım çalışması yapan STK’larımızın kaderinin, BM Güvenlik Konseyi ve FATF’a teslim edeceğini anlatarak bu yanlışın karşısında duracağım.

Unutmayalım ki bizim asıl meclisimiz 83 milyon kişiden oluşmaktadır. İster müspet, ister menfi olsun, bu memleket namına atılan her adımın takipçisi olacağız ve menfaatimize olmayan hiçbir durumun destekçisi olmayacağız.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU