Fenerbahçeli yönetici Sipahioğlu: Bir rakibimiz 4 sezon üst üste şampiyon olmuştu ki o şampiyonlukların nasıl yaşandığı da 'aydınlanmış' şekilde orada duruyor

Fenerbahçeli yönetici Metin Sipahioğlu, "Tüm branşlarda tüm oyuncu gruplarımıza hep destek tam destek verelim. Eleştireceksek sene sonu eleştirelim. Bu seferberliği camiamızdan 5 ay boyunca rica ediyoruz" diyerek birlik çağrısında bulundu

Metin Sipahioğlu / Fotoğraf: fenerbahce.org

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu, FBTV'de katıldığı programda sarı-lacivertli kulübün gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikleri günden bu yana taraftarlara şampiyonluk sevinci yaşatamadıklarını ve kendilerinden önceki dönemde de 4 sezon şampiyon olamadıklarını hatırlatan Sipahioğlu, şöyle konuştu:

Son 6 sezonda 0 şampiyonluk yaşayan bir Fenerbahçe tablosu var. Fenerbahçe'nin tarihinde çok alışık olmadığımız bir tablo. O yüzden taraftarlarımızı anlayabiliyoruz ama şunun altını özellikle çizmek istiyorum; öyle bir algı var ki bizim şu andaki bu sene yaptığımız 18 yeni transfer, teknik kadromuz, sportif direktör kadromuza baktığımız zaman son 6 sezondaki başarısızlık ve bunun getirdiği doğal sabırsızlık bu sezonki oyuncu kadrosu ve teknik, idari kadronun üzerine kalıyor gibi bir durum var.

 

 

Fenerbahçe'nin kazandığı son 6 şampiyonluğun üçünün zor şartlarda elde edildiğini dile getiren Sipahioğlu, 2000-01 sezonunda kazandıkları şampiyonlukla ilgili şunları söyledi:

2000-01 bizim için çok enteresan bir yıldı. En son 1995-96'da şampiyon olmuş bir Fenerbahçe vardı. Bir rakibimiz 4 sezon üst üste Süper Lig’de şampiyon olmuştu ki o şampiyonlukların nasıl yaşandığı da bugün çok daha net ortaya çıkmış, tırnak içinde söylüyorum 'aydınlanmış' şekilde orada duruyor. Bugün bütün Türkiye, herkes, o şampiyonlukların nasıl kazanıldığını ortaya koymuş durumda. Onun altını çizmek isteriz ama o günün şartlarına geldiğimizde öyle ya da böyle rakibimiz 4 sezon üst üste şampiyon olmuştu 2000-2001 sezonuna girerken. 

Dönemin Fenerbahçe yönetiminin çok ciddi bir transfer çalışması yaptığını kaydeden Sipahioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Neredeyse bu sezonki kadar transfer yapıldı, yepyeni bir kadro kuruldu; Kennet Anderssonlar, Nikola Lazeticler, Zoran Mirkovicler, Haim Revivo, Elvir Baliç, Milan Rapaic gibi birçok oyuncuyla sezona başladık. İçinde bulunduğumuz 'dört sene şampiyon olamama' psikozuna rağmen camia çok sakin kaldı ve bütün taraftar dernekleri, yönetimimiz, o günün tüm taraftar grupları ortak bir kadar aldılar; sezon bitene kadar yapılan transferlere ve dönemin hocası Mustafa Denizli'ye destek verilmesi gerektiği konusunda birleştiler. Bu mantalite değişikliği sevgili Cüneyt Aytaç'ın bulduğu 'Hep Destek Tam Destek' sloganı ile perçinlendi ve o sezonun felsefesi haline geldi.

"Eleştirilerimizi sezon sonuna saklayalım"

"Hep Destek Tam Destek" çağrısını kendileri için yapmadıklarını söyleyen sarı-lacivertli kulübün yöneticisi, şu ifadeleri kullandı:

Biz eleştirilelim, bazı odaklar bize saldırsın, biz bunların hepsine göğüs gereriz. Başta başkanımız olmak üzere ama bizim burada derdimiz; futbol başta olmak üzere sahada mücadele eden oyuncu gruplarımıza, sporcularımıza destek vermektir. Mümkün mertebe Oyuncu grubu ve hocalarımıza karşı eleştirilerimizi sezon sonuna saklayalım, camiamıza çağrımız budur.

"TFF, yayıncı kuruluş, BİP çetesi ve malum camia..."

Son zamanlarda spor dünyasında ittifaklar yapıldığını öne süren Sipahioğlu, şunları kaydetti:

Bakın son zamanlarda yaşanan, spor dünyasında çok farklı ittifaklar var. Buradan çok açık açık isim vererek de dile getirmekte hiçbir sıkıntı yok. Çünkü biz lafı dolandırmayız, direkt söyleriz. TFF'nin son kararları bir yandan, yayıncı kuruluşun bu sezon başından beri yaptığı eylemler, kararlar bir yandan, son günlerini, son demlerini yaşayan BİP çetesi bir yandan ve bu kokuşmuş düzeni sürdürmek için var gücü ile çalışan malum camia bir yandan, tüm birlikteliklerini yapmışlar, bu dörtlü bir araya gelmiş ve biz bu dörtlüye karşıya da bir mücadele veriyoruz. Burada taraftarlarımız şunu bilsin; biz bu mücadeleleri verirken görünen kadar görünmeyen de bu kokuşmuş düzene karşı birçok mücadelemiz oluyor. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un çok ciddi mücadele ettiğini belirten Sipahioğlu, şunları kaydetti:

Biz bu kirli düzenle sonuna kadar da mücadele edeceğiz. Yapılan çifte standartlar, adaletsizlikler... Cezalar veriliyor, kaldırılıyor. Yayıncı kuruluş ayrı bir yandan, BİP çetesi ayrı bir yandan, kendi maçıyla hiçbir alakası yokken açıklamalar yapmaya çalışan malum camia bir yandan, biz bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bundan kimsenin bir şüphesi olmasın. Başkanımız önderliğinde, özellikle başkanımız bu konuda çok kararlı. Ama bizim burada tüm bu etkenler varken, ortada koalisyon varken bizim burada camia olarak bir olmamız gerekiyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU