Sağlık Bakanlığı, BioNTech aşısı ile ilgili anlaşmayı imzaladı: Yıl sonuna kadar 550 bin doz gelmesi bekleniyor

Şirket mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşıyı Türkiye'ye teslim edecek

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısı ile ilgili anlaşmanın imzalandığını bildirdi.

Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin’in açıkladığı doz miktarının 550 bin olduğunu bildiren Koca, “Bu miktarın Türkiye’ye yıl sonuna kadar ya da ocak ayı başında gelmesi beklenmektedir” dedi.

“Mart ayı sonuna kadar 4.5 milyon doz aşı ülkemize teslim edilecektir” bilgisini de paylaşan Koca, “Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir” ifadelerini kullandı.

Twitter’dan paylaşımda bulunan Koca, “Gecikmenin nedeni üreticinin aşının üretiminden kaynaklanabilecek sorunlarla ilgili sorumluluk kabul etmek istememesiydi” diyerek, “Bu konuda üreticinin sorumluluğunun sözleşmenin mali büyüklüğü ile sınırlı tutulmasında anlaşıldı” bilgisini paylaştı.

“Onam alınacak”

Koca, “Bu aşıyı kullanmak için vatandaşlarımızdan onam alınacak” diyerek, “Bu anlaşmanın hayata geçmesinde engellerin ortadan kalkmasında Şahin hocamızın büyük emekleri vardır. Türkiye için yaptığı ayrıcalık unutulmayacaktır. Kendisine milletimiz adına bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU