Kadir Topbaş’ın sağlık durumu hakkında oğlundan açıklama: Ağırlaşınca yeniden entübe edildi

Kadir Topbaş'ın oğlu Mustafa Ömer Topbaş, koronavirüs tedavisi yoğun bakımda devam eden babasının sağlık durumu hakkında açıklama yaptı

Ömer Topbaş, "Doktorlar, bir süre önce makineden ayırdı. Ancak durumu tekrar ağırlaşınca yeniden entübe edildi" dedi / Fotoğraf: Twitter

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadir Topbaş'ın oğlu Mustafa Ömer Topbaş, bir süredir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle özel bir hastanede tedavisi devam eden babasının sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. 

Topbaş, babasının tedavisinin yoğun bakım ünitesinde sürdüğünü belirterek, "Daha önce tedavisi entübe edilerek devam ediyordu. Doktorlar, bir süre önce makineden ayırdı. Ancak durumu tekrar ağırlaşınca yeniden entübe edildi" ifadelerini kullandı.

Mustafa Ömer Topbaş, 3 Aralık'ta sosyal medya hesabından, babasının sağlık durumuna ilişkin, "16 Kasım'dan beri Kovid tedavisi gören babamız Kadir Topbaş bu sabah yoğun bakıma alındı. Doktorlar önümüzdeki saatlerde şu an uygulanan basınçlı oksijen desteğinden pozitif bir ilerleme kaydedilemezse entübe etme durumunda kalabileceklerini söylüyorlar. Bu zor anımızda arkadaşlarımız, dostlarımız ve sevenlerinden dua bekliyoruz. Sizlerin duası ve Allah'ın izniyle babamızın kısa zamanda sağlığına kavuşacağına inanıyoruz" paylaşımında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün cuma namazı çıkışında gazetecilerin Kadir Topbaş'ın sağlık durumu hakkındaki soruya, "Oğlu Hüseyin ile görüşüyorum. İnişli, çıkışlı durumlar oluyor" yanıtını vermişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU