Uber Türkiye’ye geri dönüyor

Erişim engelinin kalkması ile UberTaksi hizmeti sunulabilecek

Fotoğraf: Pixabay

İstinaf mahkemesi Uber’e erişim engelini kaldırdı ve Uber'in sarı taksiler ile çalışmaya devam etmesine izin verdi.

İstinaf mahkemesi aldığı karar ile Uber’e Türkiye’de erişim engeli getiren ilk derece mahkeme kararını hatalı buldu. İstinaf kararı bozarak Uber’e erişim engelini kaldırdı. Erişim engelinin kaldırılması ile birlikte Uber, taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermeye devam edebilecek.

Dünya gazetesinin aktardığına göre Uber sözcüsü, “Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi UberTaksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul'daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Uber Türkiye'nin Twitter hesabından bugün yapılan paylaşımda da "Türkiye'de Uber'e gelen erişim engelinin istinaf kararı ile iptal edilmesinden çok mutluyuz. Uygulamamız, sarı taksilerle İstanbullulara hizmet vermeye devam edecek. Türkiye'deki kullanıcılarımızla yeniden buluşacağımız için heyecanlıyız. Birlikte güzel bir geleceğe..." denildi. 

Uber, İstanbul’da hizmet vermeye başladığı 2014 yılından itibaren, İstanbullular için popüler bir ulaşım seçeneği haline gelmiş ve uygulaması Türkiye’de 4,5 milyondan fazla kişi tarafından indirilmişti.

 

Dünya 

DAHA FAZLA HABER OKU