31 Mart’ta 2 bin oy alan bağımsız aday seçimlerin yenilenmesinden memnun: Zaten oylarımız kaydırılmıştı

Yerel seçimlerinde 2 bin oy alan ÇDP destekli bağımsız İBB adayı Doğan Duman 23 Haziran’da seçimlere girme kararı aldıklarını söyledi. Duman, seçimlerde çok sayıda oyunun kaydırılarak başka partilere yazıldığını öne sürdü

Bağımsız İBB Başkan Adayı Doğan Duman / Fotoğraf: doganduman.com

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde, Çoğulcu Demokrasi Partisi destekli Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Doğan Duman, partisiyle yaptığı toplantının ardından 23 Haziran’da yenilenecek olan İBB seçimlerine girmeye karar verdiklerini söyledi. 

Independent Türkçe’ye konuşan Duman, sayımın ardından oylarının kaydırılarak başka partilere yazıldığını ve sandık başlarında bir takım usulsüzlükler yaşandığını söyledi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Seçimin yenilenmesi gerekiyor"

Yenilenecek seçimlere partisinin de kararıyla tekrar gireceğini söyleyen Duman, “31 Mart'ta birçok sandıkta arkadaşımız bizleri arayarak oyların başka parti ve adaylara yazıldığını söylemişti. Birleştirme tutanakları düzgün sayılmış olsaydı böyle durum hiç ortaya çıkmayabilirdi. Ama artık kamuoyu vicdanının tatmin olabilmesi için seçimin yenilenmesi gerekmektedir” dedi. 

Duman, söz konusu usulsüzlükler nedeniyle İlçe Seçim Kurulları ile İl Seçim Kurulu'na da itirazda bulunduklarını söyledi.

Doğan Duman seçimlere Çerkezlerin haklarını savunma iddiasında bulunan Çoğulcu Demokrasi Partisi’nin desteğiyle katılarak 2 bin 23 oy aldı.

Duman seçimlere "farkındalık yaratmak" ve "Çerkezlerin taleplerinin daha görünür olmasını sağlamak" amacıyla girdiklerini ifade eden Duman, bağımsız adaylar içinde en çok ay alan ikinci isimdi.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU