Meghan ve Harry çiftinin Netflix anlaşması kabusa dönüştü: Kraliyet, sırların ortaya dökülmesinden endişeli

Kraliyet ailesini yakından takip eden kişilere göre Meghan ve Harry çifti, Netflix anlaşması nedeniyle büyük bir baskı altında

Madame Tussauds Müzesi'nde sergilenmek üzere Meghan Markle ve Prens Harry'nin balmumu heykelleri yapılmıştı (AFP)

Kraliyet ailesinin, Meghan Markle ve Prens Harry'nin Netflix'le yaptığı anlaşmadan endişe duyduğu ve çiftin Harry'nin ilişkilerini ve ailenin sırlarını açığa çıkarmasından çekindiği aktarıldı. 

Sussex Düşü ve Düşesi, dijital yayın platformu Netflix'le yakın zamanda yaklaşık 100 milyon ile 150 milyon dolar (yaklaşık 760 milyon ila 1 milyar 150 milyonTL) arasında bir anlaşma yaparak gündeme gelmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak platformda yayımlanan The Crown dizisinin kısa süre önce yarattığı etik tartışmalar, Kraliyet ailesinin Meghan ve Harry çiftine odaklanacak olası programlar nedeniyle uykularını kaçırıyor gibi görünüyor. 

Hem Kraliyet'e yakın isimler hem de Birleşik Krallık Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı Sekreteri Oliver Dowden, Netflix'in diziye kurgusal olduğu yönünde bir ibare koyması gerektiğini ve bunun etik bir sorumluluk olduğunu söylemişti. 

Dizide yer alan oyunculardan Helena Bonham Carter da Netflix'in bahsi geçen ibareyi ekleyerek sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirtmişti. Ancak Netflix, "izleyicilerin dizinin kurgu olduğunu anladığını" düşündüklerini söylemiş ve talebi reddetmişti. 

The Crown'ın tartışmalı 4. sezonunda Margaret Thatcher'ın 11 yıllık başbakanlık dönemi, Prenses Diana ve Prens Charles'ın çalkantılı ilişkisi ele alınıyor.

Knewz'un haberine göre benzer biçimde Meghan Markle ve Prens Harry'nin anlaşmasının da Kraliyet ailesine zarar verebileceği ve yeni tartışmaları gündeme getirebileceği düşünülüyor. İddialardan bir diğerine göre de çift ailenin sırlarını açığa çıkarmak pahasına Netflix'i memnun etmek istiyor. 

Çift ayrıca Spotify'la da bir podcast anlaşması imzaladı. 

Kraliyet'ten ayrılma kararı aldıktan sonra yüklü bir borç üstlenen çiftin bu borcu Netflix'le yapılan anlaşma sayesinde karşıladığı da medyaya yansıyan haberler arasındaydı. 

 

Independent Türkçe, Knewz

DAHA FAZLA HABER OKU