Sağlık Bakanı Koca’dan Birleşik Krallık’tan gelen yolcular hakkında açıklama

"14 Aralık’tan itibaren İngiltere’den gelen tüm yolcuların tespiti yapılmıştır. 4.603 yolcunun bilgileri siteme aktarılarak ikametleri ve kaldığı otellerinde izolasyona alınmışlardır. PCR testleri yapılmaktadır"

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğradığı Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye gelen yolcular hakkında açıklama yaptı.

Koca, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “İngiltere’de tespit edilen koronavirüs mutasyonu üzerine 20 Aralık gecesi İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’dan ülkemize uçuşların askıya alındığını ve o an itibariyle havada olan yolcular için de tedbirlerimizi duyurmuştuk” hatırlatması yaptı.

Önceki gece bu ülkelerden ülkemize giriş yapan 335 yolcu sağlık kontrolünden geçirilmiş ve PCR testi yapılmıştır. Yolculara 1. ve 7. Günü PCR örnekleri alınmaktadır. Testleri negatif çıksa bile tüm yolcular izolasyona alınmıştır.

14 Aralık’tan itibaren İngiltere’den gelen tüm yolcuların tespiti yapılmıştır. 4.603 yolcunun bilgileri siteme aktarılarak ikametleri ve kaldığı otellerinde izolasyona alınmışlardır. Bu yolcularımızın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda PCR testleri yapılmaktadır.

Koca: RNA virüslerinde mutasyon beklenen bir durumdur.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yeni bir türünün ortaya çıkmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, virüslerdeki mutasyonun beklenen bir durum olduğunu söyledi.

Koca şunlar kaydetti:

RNA virüslerinde mutasyon beklenen bir durumdur. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz salgının başından beri ülkemizde görülen tüm virüs suşlarında gen mutasyonunu düzenli olarak taramaktadır. Eylül ayından beri ülkemizde görülen suşların incelenmesi kısa sürede neticelenecektir

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU