Türkiye ile 4 ülke arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durduruldu

Vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılacak

Fotoğraf: AA

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye ile 4 ülke arasındaki uçuşların ikinci bir değerlendirmeye kadar durdulduğunu açıkladı.

Bu ülkeler arasında yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yeni bir mutasyonunun ortaya çıktığı Birleşik Krallık ile Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika var. 

Uçuşların ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulduğunu bildiren Müdürlük, "Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir" açıklaması yaptı. 

Koca: Halen yolda olanlara test yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir" açıklaması yaparak, kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile alındığını bildirdi.

Koca ayrıca, "İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır" diyerek, "Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir" ifadelerini kullandı.

THY Genel Müdürü Ekşi: Hiç bir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecek

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, kararın ardından Twitter'dan bir açıklama yaparak hiçbir yolcunun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica etti. 

Ekşi, "Hiçbir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir" dedi. 

Pegasus: Uçuşlar karşılıklı durduruldu

Pegasus Hava Yolları, 3 ülkeye uçuşların geçici bir süreliğine karşılıklı olarak durdurulduğunu bildirdi. 

Ne olmuştu?

Birçok ülke Birleşik Krallık ile hava ve demir yolu ulaşımlarını geçici süre askıya alacağını duyurmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19'un daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonuyla ilgili yetkililerle "yakın temasta" olduklarını açıklamıştı.

Ülkenin güneydoğusunda Kovid-19'un daha hızlı yayılan bir türü tespit edilmişti.

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanı tarafından yapılan açıklamada, ülkede keşfedilen Kovid-19’un bir türünün yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu bildirilmişti.

Kararla ilgili olarak Türkiye'de muhalefetten hızlı adım atılması gerektiğine yönelik açıklamalar da yapılmıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU