Vikings: Ragnar ve Lagertha'nın evliliği neden erken bitti?

Ragnar'ın Lagertha'yla evliliği uzun sürmemiş, karakter kalbini Aslaug'a kaptırmıştı

Vikings karakterlerinin bir kısmı gerçek hayatta yaşamış kişilerden esinlenerek yazılmıştı (History Channel)

Ragnar ve Lagertha Vikings’in ilk bölümlerinin başlıca çiftiydi ama evlilikleri uzun sürmedi. Dizinin takipçileri bu evliliğin çok erken bittiğini hissetse de dizinin yaratıcısı Michael Hirst olayların böyle gelişmesi gerektiğini biliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vikings’in dizi finali yaklaşırken izleyenler dizide şimdiye kadar olan biten her şeye dönüp tekrar bakıyor, buna Ragnar ve Lagertha’nın evliliği de dahil. Gyda ve Bjorn Ironside olmak üzere iki çocuk sahibi olmuşlar ve bir çiftlik evinde yaşamışlar, epey sıradan bir aile profili çizmişlerdi. Maalesef Ragnar’la Lagertha’nın mutlu evliliği dizide çok uzun süremedi.

Birinci sezonun sonunda Ragnar Aslaug’la tanıştı (Alyssa Sutherland) ve Lagertha’yı onunla aldattı, Aslaug da hamile kaldı. Ragnar Aslaug’u ikinci karısı olarak almaya karar verdiğinde Lagertha Bjorn’ü de alıp Kattegat’ı terkedip Aslaug ve Ragnar'ı kendi ailelerini kurmaya bıraktı. Lagertha'nın ayrılışı evliliklerinin de sonu oldu, ki izleyenler bunu fazla erken bulmuştu. Hirst'e göreyse bu çeşitli nedenlerden kaçınılmaz bir olaydı.

Screen Rant'in haberine göre Hirst, Ragnar ve Lagertha'nın evliliğini ikinci sezonda bitirme kararını savunmuştu.

Dizi başlangıç noktasında Ragnar'ı denize açılıp başka ülkeler keşfetme fırsatından yoksun olmasının hayal kırıklığını duyan genç bir çiftçi ve baba olarak göstermişti. Hirst, açıklamasına Ragnar'ın azminin sonuç vermeye başladığı noktada bir bedelinin de olduğunu, bedelin bu durumda ailesi olduğunu söyleyerek devam etmişti.

Hirst, Ragnar ve Lagertha'ya "daha fazla vakit ayıracak durumda olmadığını," çünkü dizinin başladığı noktada "evcimen taşra aşklarının" çoktan tükenmiş olduğunu, nihayet kırılması için küçük bir itkinin yeterli olacağını eklemişti. Bu itki de Ragnar'ın seyahatleri ve diğer tasarıları oldu. Ragnar ve Lagertha'nın birbirlerine duydukları ilgi ve sevgi aslında hiç bitmedi ve evlilikleri bittikten sonra bile birkaç kez güçlerini birleştirdiler. Lagertha da öldükten sonra Valhalla'da tekrar kavuştular.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU