Açık artırma başlatıldı: En yüksek ücreti veren Trump Plaza'yı havaya uçurma hakkını kazanacak

Trump'ın Atlantic City ile açıkça dalga geçtiğini belirten Belediye Başkanı Small, toplanacak paranın hayır işlerine ayrılacağını duyurdu

Bir zamanlar Trump'ın Atlantic City'deki gözde mekanlarından biri olan kumarhane bakımsız hale gelmişti (AP)

ABD Başkanı Donald Trump, 20 Ocak 2021'de Beyaz Saray'daki koltuğunu Joe Biden'a terk etmeye hazırlanırken, bir zamanlar adını taşıyan bir bina da aynı zaman diliminde tarihe karışacak.

Trump'ın Atlantic City'deki eski kumarhanelerinden biri önümüzdeki ay havaya uçurulacak ve doğru miktarda parayı veren kişi binayı yıkmak için düğmeye basma hakkına sahip olacak.

Belediye Başkanı Marty Small, ihtişamlı günlerinden geriye bir harabe kalan Trump Plaza'ya son darbeyi vuracak kişinin seçilmesi için açık artırma başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Small, "Atlantic City'nin hafızalarda yer eden bazı anları orada yaşandı ancak Donald Trump burada çok para kazandığını söyleyip Atlantic City ile dalga geçti ve sonra da çıkıp gitti. Bu yerin yıkılmasını hayır işleri için para toplamak adına kullanmak istedim" dedi.

Eski Trump Plaza kumarhanesinin yıkılmasının bağış kurumu Atlantic City Boys & Girls Club'a fayda sağlayacak bir yardım toplama aracı olması beklenirken, Small elde edilecek gelirin 1 milyon doları (yaklaşık 7,7 milyon TL) aşmasını umduğu söyledi.

1984'te açılan kumarhane 2014'te kapatılırken, iyice harabeye dönen binanın yıkımına bu yıl başlanmıştı. Yapının geriye kalan bölümünün de 29 Ocak'ta dinamitle havaya uçurulması planlandı.

Atlantic City'de çocuklar ve gençler için okul sonrası ve yaz etkinlikleri hazırlayan, ayrıca eğitim ve kariyer geliştirme programları sunan Boys & Girls Club kuruluşu, 17-19 Aralık tarihlerinde en iyi teklifi verecek kişiyi bulabilmek için profesyonel bir müzayede şirketiyle anlaştı.
 

AP.jpg
Yıkım çalışmaları aylardır devam ediyor (AP)


O sıralar emlak dünyasının tanınmış ismi olan Trump, kumarhaneyi Atlantic City Boardwalk'un merkezinde birinci sınıf bir noktada açmıştı. Burası, Trump'ın ileride düzenli olarak katılacağı yüksek profilli birçok boks karşılaşmasının yapıldığı yerdi.

Söz konusu mekan 2014'te diğer üç kumarhaneyle birlikte kapatıldı, sonrasında Trump'a ait başka bir kumarhane olan Taj Mahal'in de 2016'da kapısına kilit vuruldu. Trump'ın bu bölgede sahip olduğu üçüncü kumarhane olan Trump Marina ise 2011'de Teksaslı milyarder Tilman Fertitta'ya satıldı.


Independent Türkçe, AP

Derleyen: Elvide Demirkol

DAHA FAZLA HABER OKU