“Hakem arkadaşlara futbolu öğretin” diyen Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın PFDK'ye sevk edildi

TFF Yalçın’ın sportmenliğe aykırı açıklamaları yüzünden kurula gönderildiğini belirtti

Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’ı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada; Yalçın’ın sportmenliğe aykırı açıklamaları yüzünden kurula gönderildiğine yer verildi.

Yalçın, Alanyaspor maçının ardından sert açıklamalarda bulunmuştu.

VAR'dan aleyhlerine verilen penaltıları eleştiren Yalçın, şunları ifade etmişti:

Oyunun doğallığı Türkiye'de tamamen kayboldu. VAR sistemi devreye girdikten sonra artık oyun VAR'da oturan arkadaşların kararına göre şekilleniyor. Biz başka maçları da takip ediyoruz. Bizim lehimize verilen bir VAR kararı ben daha görmedim. Herhalde bir Trabzonspor maçında penaltı verildi. Kasımpaşa maçında iki yüzde yüz pozisyon var ama arkadaş VAR'a gidip bakmadı bile. Bugünkü maçta topu görmeyen, arkası dönük oyuncumuzun top eline çarpıyor. Hemen VAR'dakiler çağırıyor ve penaltıyı veriyorlar. Bir takımın kaderiyle oynamak bu kadar kolay mı? Bu oyunun da bir doğası var. Bu kadar ucuz ve bu kadar kolay penaltılar verirsen Türkiye'de maçlar çok adaletli bir şekilde cereyan etmez. Maalesef bu konuda çok sıkıntılıyız. Buradan MHK'ye sesleniyorum, hakem arkadaşlara futbolu öğretin, en azından böyle maç yönetmemelerini sağlayın.

"Oyunun gidişatında hiçbir şey olmayan maçta durup dururken VAR'a gidip penaltı verirsen oyunun şekli bir anda değişir" diyen Yalçın, şöyle konuşmuştu:

Kazanabileceğim maçı kaybettiriyorsun sen. Benim psikolojimi düşürüyorsun, oyuncularımın motivasyonunu düşürüyorsun. Bu şekilde devam etmez. VAR'ı kaldırın yani çok önemli değil. Hiç olmazsa hakem hata yapsın. Hakem hata yaptı diyelim. Penaltıyı yanlış versin, ofsaytı kaçırsın. Oyunun bütün doğallığı gitti. Tamamen VAR'da oturan arkadaşların zevkine göre maç oynuyor herkes. Ve en dertli taraf biziz. Geçen yıl da başımıza geldi. Bu sene de başımıza gelmeye devam ediyor. Biz nasıl yarışmacı takım olacağız? Yani sen böyle durup dururken, hiçbir şey olmayan pozisyonlarda çağırıp penaltı noktasını gösterirsen oyunun doğallığı gitti. Doğallık falan yok. O yüzden çok dertliyiz, çok üzgünüz. Maç kaybedebiliriz, doğal. Alanyaspor da iyi bir takım. Tabii ki bizi yenebilir Alanyaspor. Çok normal bir sonuç bu ama bu şekilde olmamalı.

PFDK’ya sevk edilen diğer isimler

TFF Hukuk Müşavirliği ayrıca Yukatel Denizlispor Başkanı Ali Çetin, Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel ve Göztepe Teknik Direktörü İlhan Palut'u  PFDK’ya sevk etti.

Göztepe Teknik Direktörü İlhan Palut ve Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel'in de sportmenliğe aykırı açıklamaları yüzünden kurula gönderildiğine yer verilen açıklamada, Gaziantep FK'nin talimatlara, Aytemiz Alanyaspor ve Göztepe kulüplerinin de sportmenliğe aykırı açıklamalar sebebiyle kurula sevk edildiği belirtildi. 

Hukuk müşavirliği ayrıca Alanyaspor idarecisi Metin Fahri Özçelik ile Göztepe Kulübü yöneticisi Talat Papatya'yı da kurula sevk etti.

TFF 1. Lig ekiplerinden Adanaspor da Altay maçında yaşanan saha olayları nedeniyle kurula sevk edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU