Eski çete üyesi, Missouri'de yılın öğretmeni seçildi

Darrion Cockrell "Bu yolda bana yardımcı olan eğitimciler olmasaydı bugün bulunduğum yerde olamazdım" dedi

Missouri'de yılın öğretmeni, 10 yaşındayken çeteye katılmıştı (Lindbergh Okulları/YouTube)

Eski bir çete üyesi, Missouri'de yılın öğretmeni ilan edildi.

ABD'nin Missouri eyaletinin St. Louis kentindeki Lindbergh Okulları Crestwood İlkokulu'nda beden eğitimi öğretmeni olan Darrion Cockrell, ekim ayında meslektaşlarından oluşan bir komite tarafından Missouri'de 2021 için Yılın Öğretmeni seçildi.

Okulun geçen ayın sonlarında internete yüklediği kabul konuşmasında, Cockrell zor şartlarda yetiştiğini ve 10 yaşına geldiğinde çeteye katıldığını açıkladı.

Cockrell konuşmasında "Benim için normal hayat oydu. Yanlış yolda gidiyordum ve sonum tıpkı arkadaşlarım gibi olacaktı; ölüm ya da hapis" dedi.

"16 yaşına geldiğinde 6 çocuğundan ikisini dünyaya getirmiş olan, uyuşturucu bağımlısı bir anneden doğmuştum. Babam ben 4 yaşındayken öldürülmüştü ve 6. yaş günümün üzerinden çok geçmeden koruyucu aile sistemindeki inişli çıkışlı yolculuğuma başlamıştım" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne var ki Cockrell, koruyucu ebeveynlerinin ve iki beden eğitimi öğretmeninin sayesinde kendisinin de bir eğitimci olmak için ilham aldığını söyledi.

CBS News’a verdiği demeçte "Birçok engel ve zorlukla karşılaştım ve bu süreçte bana yardımcı olan eğitimciler olmasaydı bugün bulunduğum yerde olamazdım" da dedi.

Cockrell, aynı zamanda ortaokulda bir erkek yurdunda yaşarken kendisine akıl hocalığı yapan Ken adlı bir adama da konuşmasında teşekkür etti.

Yurttaki çalışan hakkında "Bana hem sert olmanın hem de aynı zamanda merhametli olmanın normal olduğunu öğretmişti" dedi. "Benim için bir baba figürü gibiydi" diye ekledi.

Erkek yurdunda geçirdiği dönemin ardından Cockrell, Amerikan futbolu koçu ve eşi tarafından 7. sınıftayken evlat edinilmiş ve ardından Missouri-St. Louis Universitesi'nden mezun olmuştu.

Cockrell evlat edinilmenin hayata yönelik bakış açısını değiştirdiğini açıkladı ve "Şeylere nasıl baktığımı değiştirdiğimde, etrafımdaki şeyler de değişmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Hayatındaki rol modellerine ve birkaç öğretmene teşekkür ettikten sonra Cockrell "Öğretmenlere mesajım, başkalarının hayatında iyi ya da kötü etkilerde bulunabilme gücüne sahip olduğumuzu anlamalarıdır" da dedi.

Eyaletin eğitimden sorumlu ismi Margie Vandeven, "Missouri bu denli çok üst düzey eğitimciye sahip olduğu için şanslı ve Darrion, eyaletimizde Yılın Öğretmeni olarak muhteşem bir temsilci olacak” diye konuştu.

Vandeven, "Öğrencilerini uzun vadeli fiziksel ve zihinsel zindeliğe yönlendiriyor ve oluşturduğu bağlar Crestwood'un çocuklarını yıllar boyunca etkileyecek" diye ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU