Mahalle sakinleri elektrik duasına çıktı: Allah’ım bize elektrik ver

Mahalle sakinleri, "Bizim elektriğimiz yok biz elektrik istiyoruz. Su kalmadı biz temizliği nasıl yapacağız. Yetkilere sesleniyoruz. Yetmedi mi artık?" ifadelerini kullandı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Aşağı Karıncalı Mahallesi sakinleri elektrik duasına çıktı.

Suruç’un 30 mahallesinde günde 12 saat elektrik kesintisi yaşandığını belirten mahalle sakinleri, "Bu yaptığımız yağmur duası değil, yaptığımız elektrik duasıdır" diye konuştu.

Mahalle sakinleri ellerini semaya açarak, "Bu yağmur duası değildir, elektrik duasıdır. Sorunlarımızın çözümü için nereye başvuru yaptıysak, ‘Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne (DEDAŞ) ancak Allah’ın gücü yeter’ diyorlar. Biz de Allah’a yalvarıyoruz. Allah’ım bize elektrik ver. Allah’ım bu zulme son ver" diyerek dua etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Dicle Elektrik’in zulmüne kim ‘dur’ diyecek"

Elektrik duasına çıkan mahalle sakinleri şöyle devam etti:

Az yaktın diye ceza yazıyorlar. Çok yaktın diye ceza yazıyorlar. Bugün Suruç’ta 30 mahallenin elektriği yok. Kime gidiyorsak tarım sulamadan bizlere yüzbinlerce liralık borç çıkarıyorlar. Ziraat odalarına gidiyoruz ‘kimsenin gücü Dicle Elektrik’e gücü yetmez. Allah’ın gücü ancak yeter’ diyorlar. Amenna Allah’ın gücü her şeye yeter biz de Allah’tan elektrik istiyoruz. Elektriğimiz yok. Yok mu bir yetkili? Bu Dicle Elektrik’in zulmüne kim ‘dur’ diyecek. Yeter artık. Çocuklar elektrik olmadan nasıl uzaktan eğitim yapacaklar. Bugün buraya binlerce kişi toplanırdı sadece maske mesafe gibi Covid tedbirleri nedeniyle 20 kişi toplandık. Bizim elektriğimiz yok biz elektik istiyoruz. Su kalmadı biz temizliği nasıl yapacağız. Yetkilere sesleniyoruz. Yetmedi mi artık?

Sadece elektrik istediklerini belirten mahalle sakinleri "Ben AK Partiliyim hepimiz AK Partiliyiz. AK Parti ile yürüdük yorulduk, her şey yaptık. Sadece elektrik istiyoruz, Dicle zulmüne dur diyoruz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU