Planlandığı gibi Hobbit filmlerini Guillermo del Toro çekse nasıl olurdu?

Hobbit filmlerinin yönetmeni olarak ilk del Toro belirlenmişti ve eğer filmleri o çekseydi hayranlar muhtemelen bambaşka bir hikaye örgüsüyle karşılaşacaktı

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin yönetmeni Peter Jackson filmleri kısa süre önce yeniden izlediğini ve "tutarsız" bulduğunu söyledi (IMDb)

Hobbit filmlerini aslen planlandığı gibi Guillermo del Toro çekseydi filmler çok daha farklı olabilirdi. Hayal gücü kuvvetli, vizyoner yönetmen filme görkem, fantazi ve ivecenlik katarak ona kendine özgü sesini verirdi.

Screen Rant'in haberine göre Del Toro'nun asli öngörüsü Hobbit'in iki filme ayrılmasıydı, zira ikiden fazlasının şişirilmiş görünebileceğini düşünüyordu.

İlk film romandaki hikayenin büyük çoğunluğunu içerecek, Bilbo'nun cücelerle çıktığı seyahati ve birlikte maceralarını işleyecekti. Smaug ilk filme dahil edilecekti, Azog da.

Peri masalı hissini sahiplenen del Toro, ilk filmin havasının ikincisinden farklı olması gerektiğini düşünüyordu. Hedefi Hobbit'in estetiğini Yüzüklerin Efendisi üçlemesininkinden farklılaştırarak başka bir şey yapmaktı.

Ürünün dokusuna ve detaylarına ilham olması için romanın önceki basımlarından eskizleri ve Tolkien hayranlarının yaptığı resimleri topladı. Örneğin kurtların (warg) tasarımı yeniydi çünkü del Toro, Peter Jackson'ın tasarımının gerçek kurtlara fazla yakın olduğunu düşünüyordu. Toro ise Nordik mitolojideki zebani kurtlara öykünüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkinci film geçiş niteliğinde olacak, sadece hikayeyi değil estetiği de Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesiyle bağlanacak şekilde bir karakterde bir araya getirecekti. İllüstratörlerin del Toro'nun mimarisi ve yaratıklarını, Jackson'ınkilerle harmanlayarak görsel anlatıyı hayranların aşina olduğu bir hale getirmesi gerekecekti. Film, Yüzüklerin Efendisi romanlarının ekler bölümünden parçalar alarak Hobbit'le Yüzük Kardeşliği arasındaki boşluğu dolduracaktı. Gandalf'ın bulunduğu Beyaz Konsey ve Dol Guldur ekleri gibi hikayeleri kullanacaktı. Del Toro bunları en başta planlamıştı.

Del Toro'nun yorumu ayrıca Hobbit'in daha ciddi devam hikayelerine nazaran taşıdığı çocukça saflığı da yakalamayı hedefliyordu. Tolkien'in kitapta yüzüğü dünyayı sona erdirecek, devasa bir habis nesne şeklinde işlemek gibi bir fikri yoktu. Bilbo’nun bulduğu yüzük taşıyıcısını görünmez kılan basit bir hile yüzüğüydü. Del Toro’nun yapmak istediği şey bu açıdan bu hikayeyle geri kalanlar arasındaki farkı göstermekti.  Hobbit esasen çocuklar için tasarlanmıştı ve del Toro bunu korumak istiyordu.

Del Toro, 2010'da MGM'in henüz yeşil ışık yakmaması nedeniyle ve tüm çalışmalarının boşa gidebileceği endişesiyle projeden çekilmişti. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU