Ayna Grubu’nun solisti Erhan Güleryüz’den Kültür Bakanı Ersoy’a tepki: Sen bana bir video gönder ben sana 1000 lira göndereyim

Güleryüz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yunus Emre Enstitüsü’nün başlattığı kampanyayı dilencilik olarak nitelendirdi ve tepki gösterdi

Fotoğraf: Twitter

Ayna Grubu'nun solisti Erhan Güleryüz, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından işini kaybeden veya işleri durma noktasına gelen ses ve enstrüman sanatçıları ile sektör çalışanlarına destek amacıyla verilecek 1000 liraya tepki gösterdi.

Güleryüz, “Dilenin demişsiniz yani. Canım Bakanım (Mehmet Nuri Ersoy) sen bana bir video gönder ben sana 1000 lira göndereyim. İnsanların aç yaşadığı bir ülkede sanatı ayakta tutmaya çalışan insanları dilenci yerine koyamazsınız” dedi.

Güleryüz tepkisini, “Bu arada MSG, MESAM, Miyor 1 siz nasıl temsilcisiniz. Beni dilenci yerine koyacaksınız. Ben 40 yıldır müziğe hizmet ediyorum. Atanmış bir insanın beni dilenci konumuna koymasına izin vermiyorum. Biz toplayıp para gönderelim, zaten halktan para toplamayı biliyorsunuz. Müzisyenlerin 83 milyon için canı kurban, sizler gibi değiliz biz” sözleriyle sürdürdü.

"Müzik Susmasın" projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yunus Emre Enstitüsü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde, müzisyenleri teşvik etmek amacıyla proje başlatmıştı.

Proje çağrısına göre, haftalık veya günlük yevmiye ücretiyle çalışan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar başta olmak üzere, işini kaybeden veya işleri durma noktasına gelen ses ve enstrüman sanatçıları ile sektör çalışanlarının projeye katkıları karşılığında ödeme yapılarak desteklenmeleri ve aynı zamanda üretilen eserlerin geleceğe aktarılması için dijital bir arşiv oluşturulması sağlanacak.

Projeye başvurular, 16-25 Aralık tarihlerinde alınacak. Proje kapsamında sunulacak kayıt için net 1000 lira olmak üzere, açılması planlanan sonraki çağrı programlarına dahil olunması suretiyle en fazla 3 bin lira destek verilecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU