81 ilde cuma namazı sonra yağmur duası okundu... Meteoroloji tahminleri ne diyor?

Ülke genelindeki tüm camilerde cuma namazı hutbesinde suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarılar yapıldı. Namaz sonrası vatandaşlar yağmur duasına katıldı

Başta İstanbul olmak üzere, bazı illerde yaşanan yetersiz yağışlar sonrası, barajlardaki su doluluk oranları kritik seviyelere düşmeye başlamıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ise, yaşanan durumdan dolayı tüm camilerde cuma namazı sonrası "yağmur duası" okunması için karar almıştı.
 

20201211_2_45807490_60533234.jpg
Fotoğraf: AA


Suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarıların yapıldığı "Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız" konulu hutbe cuma vakti tüm camilerde okundu.

Hutbede, "Şükrümüzün gereği olarak, nimetin kıymetini bilelim, suyu kullanırken bilinçli davranalım. İhtiyacımızdan fazla su tüketerek geleceğimizi tehlikeye atmayalım. Diğer canlıların da hakkını ihlal ederek vebale girmeyelim" denildi.
 

20201211_2_45806281_60530260.jpg
Fotoğraf: AA


Camilerde sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun kılınan namazın ardından vatandaşlar yağmur duasına katıldı

Meteoroloji uyardı

Meteorolojiden Türkiye’nin birçok kenti için yağış uyarısı geldi. Hava tahminlerine göre İstanbul'da 5 gün boyunca hafif sağanak yağış bekleniyor. 

Çanakkale'nin güney ilçeleri, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, İzmir, Aydın ve Muğla ile Manisa'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nden Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Sivas için yağış uyarısında bulunuldu. Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de ise cuma gününden itibaren yağış etkili olacak.

Antalya'nın doğu ilçelerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak olacağı ifade edilirken  Mersin'in batı ilçelerinde çok kuvvetli sağanak bekleniyor.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU