Lokantaların komisyon indirimi çağrısına iki firmadan yanıt geldi

Lokantaların, dağıtım şirketlerinin komisyon oranlarını düşürmesi çağrıları olumlu sonuç verdi. Yemeksepeti bazı komisyonları, Getir ise ocak ayı sonuna kadar restoranlardan alınan tüm siparişlerdeki yönlendirme hizmeti komisyonunu kaldırdı

Lokantalar pandemi tedbirleri nedeniyle sadece paket servis yapabiliyor / Fotoğraf: AA

Türkiye’de faaliyet gösteren 200 bine yakın lokanta ve restoran salgın tedbirleri kapsamında kapatılmış ve hizmetleri de sadece ‘online ve gel al paket servis’ olarak düzenlenmişti. Karar sonrasında paket servis talebinde sadece yüzde 8 artış olunca, binlerce esnaf kepenk kapatma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Restoranların yemek çeki şirketleri ve online paket servis sitelerinden komisyon indirimi talepleri karşılık bulmaya başladı.

Tartışmaların ardından Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın "Restoranlarımız, özellikle tek şubeli mahalle restoranlarımız zor zamanlar yaşıyor. Onlara bu zor dönemde destek olmak için 20 Milyon TL’lik bir paket açıklıyoruz" açıklaması yaptı. Aydın şu ifadeleri kullandı: 

"Yemeksepeti Cüzdan ile yapılan ödemelerde hiçbir komisyon alınmayacaktır. Restoranları desteklemek isteyen kullanıcılar lütfen siparişlerini bu şekilde ödesinler.

Yeni başlattığımız Gel-Al siparişlerinde - siparişi verip restorandan teslim aldığınız modelde hiçbir komisyon alınmayacaktır.

Bu belirsiz sürecin sonuna kadar listeleme ücreti alınmayacaktır. Restoranlara yapılacak ödeme periyotları onlara hiçbir ekstra maliyet olmadan yarıya yani 15 güne indirilmiştir"

GetirYemek sipariş komisyonunu kaldırdı

GetirYemek, ocak ayı sonuna kadar restoranlardan alınan tüm siparişlerdeki yönlendirme hizmeti komisyonunu kaldırdı.

GetirYemek CEO’su Batuhan Gültakan konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Kovid-19 pandemisinin en çok sekteye uğrattığı sektörlerin başında yeme – içme sektörü geliyor. Şu anda pek çok işletme ayakta kalmaya çalışıyor. Kurulduğumuz günden bu yana restoran iş ortaklarımızın yanında yer aldık. Onlarla birlikte büyüyeceğimizin bilinciyle, dayanışma içinde hareket ettik. Bu duruşumuz bugün de değişmedi. GetirYemek’teki sipariş yönlendirme hizmeti komisyonumuzu Ocak ayı sonuna kadar kaldırdık. Bu zorlu süreçte üzerimize düşeni yaparak, restoranlarımıza tam destek sağlamaya devam edeceğiz” yorumlarında bulundu.

Ek ücret yok, kazanç ertesi gün hesapta

Sektör için düzenli nakit akışının önemini dikkate alan GetirYemek, restoranların kazançlarını ertesi gün öğlene kadar hesaplarına gönderiyor. Bunun yanı sıra restoranların platforma listelenmeleri ve kampanyalara katılmaları gibi süreçler için herhangi bir ek ücret de talep etmiyor.

Paket servise olan talebin artırılması için kolları sıvayan marka, tüm siparişlerdeki yönlendirme hizmeti komisyonunun kaldırmasının yanı sıra siparişlerin artması için restoranlara kampanya desteği de sağlıyor. GetirYemek bu kampanyalarda, restoranların verdikleri indirim kadar ek indirim sunuyor. İş ortakları için güçlü reklam içerikleri de sağlayan GetirYemek, restoranların kazançlarını artırmaları için milyonlarca TL değerinde reklam yatırımı yapıyor.

“Bi Mutluluk Hareketi”

Tüm siparişlerdeki yönlendirme hizmeti komisyonunu koşulsuz şartsız kaldırarak restoranların yanında olduğunu gösteren GetirYemek, ayrıca herkesi paket sipariş vererek restoranlara destek olmaya çağırdığı “bi mutluluk hareketi”ni başlattı.

mutluluk.jpg
Fotoğraf: GetirYemek

 

“Bi mutluluk hareketi”ni daha geniş kitlelere duyurmak için hazırlanan reklam filminde, restoran sektörünün bu zor günlerde halkın desteği ile ayakta kalabileceğinin altı çiziliyor. “Bi siparişten ne çıkar?” sorusuyla, verilen her bir siparişin restoranlar için önemine vurgu yapan GetirYemek, kullanıcısı olsun olmasın herkesi “haydi bi sipariş verin!” diyerek restoranlara desteğe davet ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU