Dilipak: "Çocuklarımız deist oluyor" diyorduk, şimdi onu da arar hale geleceğiz

“Bir sürü ‘birey’ doldurdu sokakları, meydanları. Bunlar ‘din, gelenek, ahlak ve ideolojiden izole’ bir genom!”

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dini inançlar konusunda da tahribata yol açıtğını söyledi.

Dilipak, bugünkü köşe yazısında şu görüşlerini dile getirdi:

Dinin özünü kaybettik. Siyaset, cemaat, şirket üçlüsü içinde işler karıştı. “Eyvah çocuklarımız Deist oluyor” diyorduk, şimdi onu da arar hale gelecek gibiyiz. Yeni nesil “Agnostik” oluyor. Gençler kime ve neye inanacağını, kime güveneceğini bilmiyor.

“CoVID konusu aslında teolojik bir travmaya sebeb oldu” diye yazan Dilipak, şöyle devam etti:

Takke düştü, kel göründü. Birileri hâlâ Mustafa Kemal’den medet umuyor, kimi Erdoğan ve AK Parti’nin geleceğine bağlamış umudunu, kimi devleti kurtarma derdinde, kimi özgürlük sevdasında. Meydan LGBT’lilere kaldı. Artık insanın tanımına geldi sıra. Bir sürü “birey” doldurdu sokakları, meydanları. Bunlar “din, gelenek, ahlak ve ideolojiden izole” bir genom! Bir tür canlı. Onları Chipleyip Neuralink’e bağladığımızda, bunlar birer Siborg’a, “nesne”ye dönüşecekler. Yani insan, hayvan ve makine arası bir mahluk! Bunların dini mi olur!

Akit yazarı yazısını şöyle sonlandırdı:

CoVID din algısını da tahrip ediyor. Ve zaten, 5G, Starlink, GPT3, Neuralink HESA Bileklik derken Chip de takarlarsa, beyninize kayıt yapıp, beyniniz resetlenebildikten sonra hangi dinden söz ediyorsunuz. Great Reset böyle geliyor. Böyle bir dünyaya hazır mısınız?

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU