Bu sefer Hollanda: Beşinci monolit bulundu

Monoliti bulan kişi "Sanki yukarıdan yerleştirilmiş gibiydi" dedi

Kaliforniya, Atascadero'daki Stadyum Park'ın yamacında bir monolit duruyor (AP)

Bir kez daha, bu sefer Hollanda'daki bir doğa koruma alanında buzlu bir su birikintisine nazır metal bir monolit bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlki, helikopterde koyun sayan eyalet yetkilileri tarafından Utah çölünde keşfedilmesinden bu yana yapılar, dünyanın dört bir yanında manşetlere oturdu.

İlk heykel bulunmasından sadece birkaç gün sonra, 28 Kasım'da, "bilinmeyen birileri" tarafından kaldırılsa da daha sonra Kaliforniya'daki bir dağın tepesinde ve Romanya'daki bir yamaçta bariz bir şekilde heykeli taklit eden başka yapılar bulunmuştu.

Fakat bunlar da uzun süre ortalıkta durmamıştı.

Romanya'daki heykel 4 gün sonra gizemli bir şekilde bir gecede ortadan kaybolurken Kaliforniya'daki monolit, öfkeli bir Hristiyan komplo teorisyeni grubunun gazabına kurban gitmişti. Grup, "uzaylı efendilerin burada hoş karşılanmadıklarını bildirmek" amacıyla monoliti yıkarak yerine haç dikmek için 5 saat boyunca araba kullanmıştı.

Ancak son günlerde, söz konusu gizem devam ediyor. Birisi Wight Adası'ndaki bir sahilde, diğeri de Hollanda'daki bir doğa koruma alanında olmak üzere yürüyüşçüler tarafından iki heykel daha keşfedildi.

Henüz varlığı yetkililerce doğrulanmamış olsa da pazartesi Kolombiya'da altın bir monolitin belirdiği haberleri gelmeye de başladı.

Hollanda yerel basınında çıkan haberlerde, çelik nesneye giden yolda hiç ayak izi bulunmadığı ve Oudehorne kasabası yakınlarındaki Kiekenberg koruma alanına heykelin nasıl ulaştığının belirsiz olduğu bildirildi.

 

 

Yayıncı kuruluş Omrop Fryslân, etrafında buzlar oluştuğu için heykelin bir süredir orada bulunabileceğini öne sürdü.

Thijs de Jong, kuruluşa "Büyük, parlak, metal bir şeydi" dedi.

Ona doğru yürüdüm ama monolitin etrafında görülecek hiçbir şey yoktu. Sanki yukarıdan yerleştirilmiş gibiydi. Onu oraya yerleştirmek için kesinlikle iki veya daha fazla kişi gerekirdi.

Monolitlerin her birinden kimin sorumlu olduğu henüz bilinmezken Sante Fe'deki The Most Famous Artist (En Ünlü Sanatçı) kolektifi, ABD'de bulunan iki heykelin kendilerine ait olduğunu iddia etti. Kolektif şu anda tanesi 45 bin dolardan (yaklaşık 350 bin TL) heykelin üç kopyasını satıyor.

Bu arada, Arthur C. Clarke'ın Bir Uzay Destanı (Space Odyssey) serisinin ve Stanley Kubrick'in beyaz perdedeki tasvirinin hayranları, heykellerin Bir Uzay Destanı'ndaki dünya dışı olay örgüsünün merkezinde yer alan monolit benzeri yapılara benzerliğine dikkat çekti.

Ayrıca, De Telegraaf'ın haberine göre, bazı kişiler Hollanda'daki keşfin, yakınlarda çekilen Westworld'ün çekimlerinden kalan bir sahne aksesuarı olabileceğini öne sürdü.

Dini düşünür ve UFO uzmanı Taede Smedes, gazeteye, kendisinin ve meslektaşlarının heykelin pazarlama numarası veya sanat projesi olabileceğine inandığını söyledi.

Smedes "İlk heykelin yarattığı sükseye katılmak isteyen taklitçiler bulunması elbette söz konusu olabilir" ifadelerini kullandı.

Ya da heykellerin arkasında bol miktarda parası olan biri olabilir ve gelecek hafta bunun yeni bir filmin veya McDonalds'ın bir şeyinin duyurusu olduğunu duyabiliriz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU