Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski avukatı İnal'dan, Terkoğlu ve Pehlivan hakkında suç duyurusu ve tazminat davası

İnal'in suç duyurusundan sonra kitabın yazarlarından Barış Terkoğlu, "Suç duyurusu dilekçesi, kitaptaki iddiaları doğruladı. Yazdığımız her satırın arkasındayız" açıklaması geldi

Görsel: kirmizikedi.com

Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın kaleme aldığı "Metastaz 2: Cendere" isimli kitaptaki bazı bilgiler yargıya taşındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal, kitapta kendisiyle ilgili iddialar nedeniyle, "suç uydurma", "iftira ve hakaret" suçlarını işledikleri gerekçesiyle kitabın yazarları hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnal, Terkoğlu, Pehlivan ve kitabın yayıncısı Kırmızı Kedi Yayınevi'ne her biri 100 bin liralık 12 tazminat davası açtı. 

Avukat İnal'ın açmış olduğu tazminat davaların tutarı ise 1 milyon 200 bin lira. 

mustafa doğan inal.jpg
Avukat Mustafa Doğan İnal / Fotoğraf: Twitter


"Kaos, fitne, panik üretme gayretinde olan isimler"

İnal, avukatları aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

Davaya konu edilen kitabın yazarları Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, hep yaptıkları gibi yalan uydurmaya doymayan, gazetecilik meslek etiğini hiçe sayan, yalan ve saptırmayla kamuoyunu çalkalayarak toplumda kaos, fitne, panik üretme gayretinde olan isimlerdir. Adı geçen kitabın eser sahiplerinin TV kanallarında, basılı, süreli ya da süresiz yayınlarda konuyu gündemleştirerek, tıpkı geçmişte 17/25 Aralık kumpas girişimlerinde olduğu gibi sözde bir takım ses kayıtları, ortam dinlemeleri, usulsüz elde edilen deliller gibi, FETÖ yöntemleriyle ve bu yöntemleri benimseyerek, toplumda dürüst ve ilkeli gazetecilik adı altında hukuksuz faaliyetlerini maskeleyen bir tarzla müvekkile yönelik itibar suikastinde bulunmuşlardır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


İBB'den 15 milyon lira vekalet ücreti ve yargıya müdahale iddiası

Terkoğlu ve Pehlivan'ın kaleme aldığı "Metastaz 2: Cendere" de, İnal'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yaptığı işin sonunda 15 milyon lira vekalet ücreti aldığı belirtilmişti.

Kitapta, İnal'ın İBB'den aldığı vekalet ücretiyle ilgili şu ifadelere yer verilmişti:

Sokakta idealleri için mücadele eden gençler için ne ifade eder, bilmiyoruz. Kitabı yazarken, Pelikancılara yakın olduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarından Mustafa Doğan İnal'ın, İmamoğlu dönemine kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin avukatlığını yaptığını, bir çırpıda bir dosyadan 15 milyon liralık vekalet ücreti aldığını duymuştuk. Açık söyleyelim, inanmadık. Avukat İnal ile konuştuk, kabul etti. Ardından belediyeyi aradık. Hesaplar açıldığında onlar da 'dava' mücadelesi veren avukata eski dönemde verilen milyonlarla karşılaştılar. Kısacası belediye, Pelikancılar ve iktidar için çöp toplayan, vapurları işleten kurumdan fazlasıydı.

Kitapta, ayrıca bir ses kaydından söz edilerek, İnal'ın yargıya müdahale ettiği de iddia ediliyor. 

"FETÖ yöntemleri" iddiası

İnal, Twitter hesabından paylaştığı suç duyurusuyla ilgili olarak, "İçinde zerre bir suç unsuru, ahlak dışı bir şey olmayan, FETÖ yöntemleri ile alındığı açık bir ses kaydı ile itibarsızlaştırma sürecini yöneten, iftira atan kişi ve kurumlar ile ilgili tarafımca 12 adet tazminat davası açılmış,4 tane de suç duyurusunda bulunulmuştur. Hodri meydan!" dedi. 

Avukat Mustafa Doğan İnal ayrıca, hiçbir günahı olmadığını da iddia ederek, "Sizin ahlaksızlıklarınız, iftiralarınız asla beni korkutamaz. Yargı önünde hesaplaşacağız inşallah, ses kaydınız ya da başkaca ne gibi aşağılık iddianız varsa bekliyorum. İşte size fırsat" ifadelerini kullandı.  
 

barış terkoğlu barış pehlivan.jpg
Barış Terkoğlu (solda), Barış Pehlivan (sağda) / Fotoğraf: Twitter


Terkoğlu: Yazdığımız her satırın arkasındayız

Hakkında suç duyurusunda bulunulan ve tazminat davası açılan kitabın yazarlarından Barış Terkoğlu, İnal'ın yargıya başvurmasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Biz gazeteciyiz. Yazdığımız kitabı, kaynaklarına doğrulatarak haberleştirdik. Gördüğüm kadarıyla, sosyal medyada paylaşılan suç duyurusu dilekçesi de, yazmış olduğumuz kitaptaki iddiaların içeriğini doğruluyor. Ancak yine de, suç duyurusu dilekçesi henüz bana tebliğ edilmediği ve içeriğini görmediğim için daha ayrıntılı bir değerlendirmeyi şimdi yapamayacağım. Biz, yazdığımız her satırın sonuna kadar arkasındayız.

Independent Türkçe'nin konuyu görüşmek için defalarca arayarak ve mesaj atarak ulaşmaya çalıştığı Avukat Mustafa Doğan İnal ise yanıt vermedi. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU