Hıncal Uluç: Hürriyet ve Spotify’ın ilişkisi araştırılmalı

“Araştırılmazsa, yarın bütün gazeteler ve en masum yazılar bile şüphe altında kalır ve gazeteler hiç okunmaz hale gelir”

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Hürriyet gazetesi ile müzik dinleme platformu Spotify arasında “bir ilişki” olduğunu, bunun araştırılması gerektiğini yazdı.

Uluç, bugünkü köşe yazısında Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün Spotify ile ilgili yazdığı köşe yazılarını eleştirdi:

Ertuğrul Özkök kardeşim, nerdeyse Allah'ın günü Spotify yazmaya başlayınca kızdım ve "Bu ne Ertuğrul" diye mesaj attım "Artık seni okumuyorum" dedim. Kendisini bile ikna etmeyecek bir cevap yazdı gazetede. Koskoca köşesinin tüm yazılarını Spotify'a ayırmasına güya cevap.. Güldüm.. Ama sonra baktım iş ciddi. Hürriyet manşetinden "Türkiye onları dinliyor" diye Spotify haberi yazdı. İçerde tam sayfa..

Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan’ın da benzer köşeler yazdığına dikkati çeken Uluç, şu satırları kaleme aldı:

Ardından Genel Yayın Müdürü ve en çok okunan köşe yazarı Ahmet Hakan da, "Bir sene Spotify'da ben ne dinledim" diye sütunlar ayırınca, işin artık kafa yoracak yanı kalmadı. Basın Ahlak Yasası rafta.. Basın Konseyi de hikâye oldu. Peki şimdi ülkenin en okunan gazetesi ve yazarları üzerine düşen bu şüpheyi araştıracak kurum kim?. SABAH, geçen cumartesi "Spotify yaptığı yıllık listeyi duyurmak için sanatçıları kullandı" haberini yaparken, asıl gazetecileri nasıl kullandığını anlatmadı. Ama güneş balçıkla sıvanmıyor.. Hürriyet ile Spotify ilişkileri araştırılmazsa, yarın bütün gazeteler ve en masum yazılar bile şüphe altında kalır ve gazeteler hiç okunmaz hale gelir..

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU