Gazeteci Ayşegül Doğan'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Doğan'ın avukatı Ahmet Özmen, müvekkilinin Demokratik Toplum Kongresi'ne üye olmadığını ve söz konusu toplantılara gazeteci kimliğiyle katıldığını belirtti

Fotoğraf: Twitter

Kapatılan İMC TV'nin program sunucularından gazeteci Ayşegül Doğan, iki yıldır Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

BBC Türkçe'nin haberin göre, bugün Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, gazeteci Doğan'ın ''PKK/KCK Silahlı terör örgütüne üye olduğu'' suçunu işlediğinin anlaşıldığına karar verdi.

Doğan'ın avukatı Ahmet Özmen, müvekkilinin DTK'ya üye olmadığını, buna rağmen karar merci olan Daimi Meclis Üyesi gibi gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

"Gazeteci olarak toplantılara katıldı"

Özmen, ortam dinlemesinden elde edilen ve suç delili olarak dosyada yer alan ses kayıtları üzerinde yapılan teknik analizler sonucunda, söz konusu kayıtların Ayşegül Doğan'ın ses analiziyle uyumlu olmadığı tespit edilmesine rağmen, mahkemenin, örgüt üyeliği kararı verdiğini belirtti.

Davayı istinafa götüreceklerini söyleyen Özmen şunları aktardı:

Ayşegül Hanım, tüm beyanlarında dile getirdi, DTK'ya herhangi bir üyeliği yok, sadece gazetecilik sıfatıyla yapılan toplantılara gitmiş. Gazetecilik ile siyasetin farklı kulvarlar olduğunu ve herhangi bir partiye üye olmadığını her seferinde ifade etti. Ayrıca ses kaydının da ona ait olmadığı tespitliyken ve bu dosyada örgüt üyeliğinden ceza verilecek bir delil ortada yok iken, bu kararı hukuki açıdan ele almak mümkün değil. Maalesef bu karar yargının geldiği son durumu gösteriyor. Umarım istinaf sürecinde olumlu bir karar çıkar.

 

Independent Türkçe, BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU