Sağlık Bakanlığı'ndaki Daire Başkanı memleketi Gümüşhane'ye 5 solunum cihazı gönderdi: Hastane yönetimi teşekkür etti

Sağlık Bakanılığı Tedarik Yöntemleri Daire Başkanı Korkut, kendi memleketi Gümüşhane'ye 5 solunum cihazı gönderdi. Hastane resmi sitesine "hemşerisine" teşekkür yazısı koydu

Kente gönderilen 5 ventilatör / Fotoğraf: Gümüşhane Devlet Hastanesi

Solunum cihazı olarak bilinen ventilatörler, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla birlikte hastanelerde en çok ihtiyaç duyulan tıbbi cihazlardan biri haline geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Nisan ayında yerli solunum cihazlarının da üretimi hız kazandı.

Arçelik, Aselsan, Baykar ve Biosys'nin elbirliğiyle ürettiği yerli solunum cihazları için verilen sipariş hazirana geldiğinde 60 bini aştı.

Tanesi 17 bin 500 dolardan satılan yerli cihazlara yurt içinden de çok sayıda talep var.

Bu cihazlardan bazıları yurtdışına yardım olarak da gönderildi.

"Hemşerimiz daire başkanına teşekkürler"

Koronavirüs, tüm şehirleri olduğu gibi 162 bin nüfuslu Gümüşhane'yi de derinden etkiliyor.

Çok sayıda hasta, Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Vakaların artması, hastanede vantilatör ihtiyacını da gün yüzüne çıkarttı.

Hastanenin imdadına kendisi de Gümüşhaneli olan Sağlık Bakanlığı Tedarik Yöntemleri ve Satın Alma Dairesi Başkanı Musa Korkut yetişti. 

Devreye girerek 5 vantilatör gönderilmesini sağlayan Korkut'a, Gümüşhane Devlet Hastanesi resmi internet sitesinden teşekkür edildi. 

6 Ekim'de siteden yapılan duyuruda, hastaneye 5 vantilatör geldiği belirtilerek, ''Sağlık Bakanlığı Tedarik Yöntemleri ve Satın Alma Dairesi Başkanı Hemşehrimiz Musa Korkut'un katkılarıyla hastaneye kazandırılan 5 adet ventilatör (solunum) cihazı pandemi hastanesine kurularak, özellikle de Kovid19 tedavisi gören, hastaların hizmetine sunuldu. Özellikle de bu pandemi sürecinde, bu cihazların Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kazandırılmasında büyük katkıları olan Sağlık Bakanlığı Tedarik Yöntemleri ve Satın Alma Dairesi Başkanı Musa Korkut'a hastane yönetimi tarafından teşekkür edildi'' ifadeleri yer aldı.

 

Ekran Resmi 2020-12-07 12.21.41.png
Hastane, Korkut'a resmi teşekkürde bulundu

 

Korkut'a teşekkür edilen yazının bir gün hastanenin internet sitesinde kaldıktan sonra bugün kaldırılması dikkat çekti. 

Independent Türkçe konuyla ilgili Korkut'a ulaşmaya çalışsa da ofisinden herhangi bir geri dönüş olmadı. 

''Manisa ve Batman'da eksik var''

Bürokratlar kendi şehirlerine öncelik verirken başka şehirlerde solunum cihazı sıkıntısının olduğu iddiaları bulunuyor. 

Birgün gazetesine konuşan Manisa Tabip Odası Başkanı Şahin Duran, kentte yoğun bakım servislerinin dolduğunu söyleyerek, "Hastanelerin kullanılmayan alanları yoğun bakıma çevrilmeye çalışılıyor. Solunum cihazlarında eksiklik yaşanıyor. Pozitif bir hasta öldükten sonra cihazlar sterilizasyon işleminden geçiriliyor ve oraya yeni hasta alınıyor. Yoğun bakıma yetişemeden ölenler var. Manisa bir de yoğun bakım hastane sayısı açısından birçok şehre göre yeterli durumdaydı. Ona rağmen bu problemleri yaşıyoruz" dedi.

Solunum cihazı sıkıntısı yaşayan bir diğer şehrin ise Batman olduğu iddia edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması için bir soru önergesi veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca, Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde solunum cihazı eksikliği olduğunu belirterek, "Hayati öneme sahip bir cihazın hastanede eksik olmasının nedeni nedir?" diye sordu.

"Solunum cihazı tedariğinde sorun yok, talep halinde gönderiyoruz"

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ventilatör tedariğinde herhangi bir sorun olmadığını belirtiyor.

Yerli üretim ventilatörlerin yurt çapında ihtiyaca cevap verdiğini kaydeden yetkililer, bazı hastane yönetimlerinin önceden talep etmemesi nedeniyle kurumlarında eksiklik oluşabildiğini ancak istenmesi durumunda cihazların hızlı bir şekilde kurumlara gönderildiğini ifade etti. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU