Vali Doğan: Herkesi, kurallara uymayanlara mesafe koyarak tavır alıp onları ikaz etmeye davet ediyorum

Doğan, kurallarına sıkı sıkıya uyulmaması durumunda canların yanacağını ifade etti

Fotoğraf: AA

Hatay Valisi Rahmi Doğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamasında “Her bir vatandaşımızın başına polis veya sağlık çalışanı görevlendirme imkanının olmadığını bilerek” ifadesini kullanan Doğan, “Herkesi; daha dikkatli olmaya, kurallara bizzat uymaya, uymayanlara ise mesafe koyarak tavır alıp onları ikaz etmeye, sağlık camiamıza, güvenlik güçlerimize ve bu süreçte görev alan tüm personelimize yani bizlere yardımcı olmaya, bu konuda sorumluluk almaya davet ediyorum” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “yüksek risk altında" olduğunu söylediği Hatay’ın valisi Doğan,”Pandemi süreci boyunca Valilik olarak alınması gereken tüm tedbirleri alarak bu süreci en az hasarla atlatmak için elimizden gelen her şeyi yapmakta olduğumuza inanıyorum” görüşünü paylaştı.

“Salgının başladığı ilk dönemden bu yana başarılı olduğumuz herkes tarafından bilinmektedir” iddiasında bulunan Doğan, “Kişisel olarak pandemi kurallarına en titiz şekilde uyarak hem kendimi korumaya hem de topluma örnek olmaya çalıştım. Pandemi süresince şahsımı maskesiz gören hiç kimse olmamıştır. Şu an bile çift maske kullanarak çalışmalarımı yürütmekteyim. İlimizde yaka sayısının çok arttığı şu günlerde toplumun önünde olan kişilere ve kanaat önderlerine de birtakım sorumluluklar düşmektedir. Salgınla mücadelemizde bizlere destek olmaları, kurallara uyarak topluma örnek olmaları, davranışları ile yol göstermeleri ve bunu gerek tavırlarıyla gerekse sosyal medya yoluyla ortaya koymaları onlardan beklentimizdir” ifadelerini kullandı.

Doğan, “Virüsten kendimizi nasıl koruyacağımız belli” diyerek şöyle devam etti:

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına şahsım da dahil olmak üzere hep birlikte uyacağız ve kalabalık ortamlarda bulunmayacağız. Eş-dost, akraba, aile ve ev ziyaretlerine bir süreliğine askıya alacağız. Dostlarımızın, yakınlarımızın düğün, cenaze gibi özel günlerinde eskisi gibi bir araya gelmeyeceğiz. Bir süre tebriklerimizi de taziye dileklerimizi de telefonla ileteceğiz. Zor da olsa bu fedakarlığı göstereceğiz. Herkes birbirine aynı tavsiyelerde bulunurken, tavsiye sahiplerinin bu tavsiyelere başta kendilerinin uymadığı, uyarıların lafta kaldığı da ne yazık ki aşikardır. Geldiğimiz nokta itibarıyla pandemi kurallarına sıkı sıkıya uymadığımız takdirde canımızın yanacağını ve bu süreci toplum olarak çok zor atlatacağımızı üzülerek ifade etmek durumundayım. Biz Valilik olarak alınması gereken tüm tedbirleri kademeli olarak almaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki bu tedbirlere uyacak olan bizleriz. Bu tedbirler, halihazırda bizi hastalıktan koruyacak yegâne yöntemdir. Her bir vatandaşımızın başına polis veya sağlık çalışanı görevlendirme imkanının olmadığını bilerek herkesi; daha dikkatli olmaya, kurallara bizzat uymaya, uymayanlara ise mesafe koyarak tavır alıp onları ikaz etmeye, sağlık camiamıza, güvenlik güçlerimize ve bu süreçte görev alan tüm personelimize yani bizlere yardımcı olmaya, bu konuda sorumluluk almaya davet ediyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU