Özlem Zengin: Seçme ve seçilme hakkının gerçek manada kullanılmasını AK Parti ve Erdoğan hayata geçirdi

"2013 yılında ilk defa 5 kadın milletvekilimiz başörtülü olarak meclise girdi"

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Türkiye’de “seçme ve seçilme hakkının kullanılmasının gerçek anlamda hayata geçirilmesini sağlayanın” AK Parti olduğunu, bunun öncüsünün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne sürdü.

Özlem Zengin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla Instagram’dan katıldığı bir canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile alakalı bir gündür. Çok önemli bir gündeyiz. Fakat bu hakkın oy verme anlamında kullanılması 2013 yılına kadar olmuştur. Oy verme ile ilgili olarak. Ama 2013 yılında ilk defa 5 tane kadın milletvekilimiz başörtülü olarak meclise girdiler. Ama başörtülü olarak meclise girebilme yani seçilme hakkının gerçek manada kullanılması ilk defa 2015 seçimlerinde olmuştur. Bakar mısınız? Siz 2035’den bahsettiniz. 35 neresi? 2015 neresi? Siz 80 yıl gasp ettiğiniz kadınların hakkıyla alakalı neredesiniz? Bunun içerisinde sadece seçme seçilme meselesi değil. Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bununda öncüsü sayın Cumhurbaşkanımızdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu liderlerinden Mustfa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934’te Seçim Kanunu’nda değişiklik yapılmasını sağlayarak kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasını sağlamıştı. 86 yıl önce yürürlüğe giren bu kanun ile birlikte kadınlar demokratik haklarına kavuşmuştu.

 

 Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU