Kadın satıcının yumurtalarını kıran zabıta hakkında inceleme

Esenyurt'ta zabıta ekipleri, yumurta satan kadının yumurtalarını yere atıp kırdı. Bir vatandaşın kayda alarak tepki gösterdiği görüntülerin sosyal medyaya yansımasının ardından Zabıta Daire Başkanlığı konuyla ilgili inceleme başlattı

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Esenler’de zabıta ekiplerinin bir çocuk satıcının tezgahına el koydukları görüntülerin arından bu kez de benzer bir görüntü Esenyurt ilçesinden geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Naz Seçgin isimli bir vatandaş  2 Aralık günü sosyal medya hesabından CHP ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de etiketleyerek yaptığı paylaşımda “Bu çok saygın memurlar hiçbirimizin dayanamayacağı bu soğukta iki tane yumurta satmaya çalışan gariban kadının önce üstlerine yürüdü sonra herşeyini kırdı benim çektiğimi görünce benim üzerime yürüdü” dedi.

Vatandaşın paylaştığı görüntülerde zabıta memurunun yumurta sepetini yere attığı görülüyor.

Görüntülerde vatandaş ise zabıta memuruna “Yazık. Şurada iki tane yumurta satmaya çalışan insanı darp etmek yazık günah değilmi ya! Abicim iki kuruş ara kazanmaya çalışıyor, yaptığın şey hoş mu?” dediği duyuluyor.

Zabıta memuru ise görüntüyü kaydeden kadının üzerine yürüyor ve ‘çektin mi?’ diye soruyor.

‘Evet çektim’ yanıtını alınca da ‘Aferin o zaman’ diyor.

Vatandaş ise “Bu insanlar aç olmasa bu soğukta burada bekler mi? Ayıp. Bir de çektin mi diye beni tehdit ediyor" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Zabıta Daire Başkanlığı konuyla ilgili inceleme başlattı

Görüntülerin sosyal medyaya yansımasının ardından Zabıta Daire Başkanlığı konuyla ilgili inceleme başlattı.

Halk TV’ye konuşan İBB kaynakları, seyyar satıcılık yapan vatandaşın pandemi koşullarına uygun satış yapmadığını savundu. Yumurtaların ve peynirlerin açıkta satıldığı, bu yüzden ürünlere el konulduğu belirtildi. Zabıta Daire Başkanlığı olayın yaşandığı bölgedeki kameraları da inceledi. Kameralarda da ürünlerin zabıta aracına alındığı sırada arbede yaşandığının görüldüğü ileri sürüldü. Bu arbede sırasında yumurtaların yere düşüp kırıldığı belirtildi. İBB yetkilileri darp ve şiddet yaşanmadığını da savundu.

 

Independet Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU