TIR şoförü Malik Yılmaz Hatay Belediyesi'nde işe başladı

Yılmaz "Dayanışma sayesinde, sizlerin sayesinde bugün işe girişim yapıldı. Bazıları kötülük yaparken bazıları iyilik yapmaya çalışıyor. Bu zor günleri dayanışma ile geçireceğiz. Kimse tehditle, korkuyla bize boyun eğdireceğini düşünmesin" dedi

TIR şoförlüğü yaparken sosyal medyada "Beni virüs değil, beni senin bu düzenin öldürür" dedikten sonra gözaltına alınan ve o günden sonra iş bulamayan Malik Baran Yılmaz, bugün Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden gelen telefonla işe girişinin yapıldığını öğrendi.

Yılmaz koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan "Evde Kal" çağrılarına, sosyal medyadan "Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Beni bu virüs öldürmez, senin düzenin öldürür" sözleriyle tepki gösterdikten sonra gözaltına alınmıştı. Bu süreçte işini de kaybeden Yılmaz 8 ay boyunca da iş bulamadı.

 

Kılıçdaroğlu talimat verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yılmaz'ın Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlatılması için talimat verdi; ancak Yılmaz, güvenlik soruşturması sonuçlanmadığı için işe başlayamıyordu.

Yılmaz, bu kez sosyal medya hesabından yaptığı bir duyuru ile işe başlayacağını açıkladı.

Yılmaz Twitter hesabından bir video yayımlayarak şu ifadeleri kullandı:

Birkaç saniye önce çok güzel bir haber aldım. Hatay Milletvekili Sayın Mehmet Güzel Mansur aradı. Belediyedeki işlemlerin tamamlandığını, sigortamın tamamlandığını ve birkaç gün içerisinde iş başı yapabileceğimi söyledi. Çok mutluyum ve ne diyeceğimi bilemiyorum. Her şey sizin sayenizde oldu. Sağı solu arayarak, paylaşım yaparak mücadele verdiniz. Buradan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, Sayın Mehmet Mansur Güzel'e, Sayın Barış Atay'a çok teşekkür ediyorum. Dayanışma sayesinde, sizlerin sayesinde bugün işe girişim yapıldı. Bazıları kötülük yaparken bazıları iyilik yapmaya çalışıyor. Bu zor günleri dayanışma ile geçireceğiz. Kimse tehditle, korkuyla bize boyun eğdireceğini düşünmesin.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU