CHP'den AK Parti'ye yanıt: Yüce Divan adı geçtiğinde aklına darbe mahkemelerinin gelmesi hesap vermeden ülkeyi yönetme anlayışının tezahürüdür

CHP ve AK Parti sözcüleri arasındaki Yassıada polemiği sürüyor. Çelik, CHP'li Öztrak'ın Yüce Divan göndermesine "Yassıada zihniyetinin hiç değişmediğini gösterdi" şeklinde cevap vermişti. Öztrak bu sözler için "hesap vermeden ülkeyi yönetme tezahürü" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik arasındaki "Yassıada" polemiği bugün de devam etti. 

Öztrak'ın dün yaptığı "Ortada bir oyun da şaibe de yok ortada hazımsızlık var. CHP'nin sandıkta kazandığı seçimi masada çalmak için düğmeye basıldı. Bir hukuk cinayet tasarlanmıştır. Şimdi ben buradan açıkça söylüyorum. Bu cinayeti azmettiren de, bu cinayeti işleyenler de sonunda soluğu Yüce Divan'da alabilirler" açıklamasının ardından konuşan Çelik şunları söylemişti:

"CHP sözcüsü dün yaptığı açıklamayla partisindeki 'Yassıada zihniyeti'nin hiç değişmediğini gösterdi. Partimizin hukuk içinde hak arama sürecine iftiralar attı. 'Yüce Divan’a gidersiniz' diye tehdit siyasetine devam etti. Şantaj siyaseti ile tehdit siyaseti arasında gidip gelen bu zihniyet her gün daha da saldırganlaşıyor."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugün kişisel Twitter hesabından bir açıklama yapan Öztrak, Çelik'in sözlerine cevap verdi.

"Basit bir siyasi manüplasyon değil"

Öztrak paylaşımında "Siyasetçiler hukuk dışına çıktığında hesap vereceği anayasal kurum olan Yüce Divanın adı geçtiğinde, AK Parti Sözcüsü'nün aklına darbe mahkemelerinin zulmünün gelmesi, basit bir siyasi manipülasyon değil, partisinin hesap vermeden ülkeyi yönetme anlayışının açık bir tezahürüdür" ifadelerini kullandı. 

"72 yıl sonra tarafsız Cumhurbaşkanlığı makamına partilerinin genel başkanını oturtarak, ülkeyi cuntaların bile cüret edemediği bir tek adam parti devleti rejimi vesayeti altına sokanların, ülkeye demokrasiyi getiren CHP’yi vesayetçilikle suçlaması milletin aklıyla alay etmek" diyen Öztrak şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul sandıkta İmamoğlu deyince, devlet memurlarına temelden yoksun kumpas dosyaları hazırlatacaksın, YSK'ye 'seçimi tekrarlatmazsan aklanamazsın' deyip zan altında bırakacaksın, sonra da bu siyasi mızıkçılığı vesayet çığırtkanlığıyla örteceksin… Milletle alay etmeyin. Söylediğimiz açıktır. Milletin divanı sandıktır. Sandıktan çıkan iradeyi masa başında çalmak için kumpas kuranların, hukuk cinayeti işleyenlerin, demokratik nizam içinde hesap verme sürecinin ulaşabileceği hukuki bir adresi belirttik.

Siyasetçiler hukuk dışına çıktığında hesap vereceği anayasal kurum olan Yüce Divanın adı geçtiğinde, AK Parti Sözcüsü'nün aklına darbe mahkemelerinin zulmünün gelmesi, basit bir siyasi manipülasyon değil, partisinin hesap vermeden ülkeyi yönetme anlayışının açık bir tezahürüdür."

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU