Kılıçdaroğlu: Sanatçının eleştiri hakkı var, siyasetçi tahammül etmek zorunda

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Müjdat Gezen ve Metin Akpınar tepkisi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında başlatılan soruşturma üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu demokrasilerde herkesin eleştirilebileceğini söyledi. 

"Metin Akpınar ve Müjdat Gezen iki değerli sanatçımız. Sanatçılarla nasıl konuşacağını bileceksin. Sanatçının eleştiri hakkı vardır. Siyasetçinin de eleştiriden ders çıkarma hakkı vardır. Ama siz eleştiriye tahammül edemiyorsunuz. Çıkıp yargıda bunun hesabını vereceksin diyorsun. Hitler de böyle söylüyordu. Çıkmış sanatçı müsveddesi demiş, müsveddenin ne olduğunu görmek istiyorsan aynaya bak. Demokrasi eleştiriye tahammül rejimi demektir. Efendim beni kimse eleştiremez. İyi de sen kimsin? Kim sana Cumhurbaşkanı diyor. O koltuğa meşru şekilde mi geldin? Bir sanatçıyla nasıl konuşulacağının haddini bileceksin. Ki bu toplantıda beni çok eleştiriyorlar ben ağzımı açıp bir şey dedim mi hayır."

 

AK Parti'ye İsrail eleştirisi

Kılıçdaroğlu son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tepki göstermesinin de seçim öncesi bilinçli olarak yapıldığını ileri sürdü.

"Netanyahu'ya dediler ki Erdoğan'ı kötüle, orada da seçim var burada da seçim var, herkes kazansın. Sen bu kadar İsrail’e, Netanyahu’ya kızıyorsan, damadını niye gönderdin İsrail'e? Neyin pazarlığını yapıyordu. Doların da ötesinde bu işler. Türkiye’nin sömürülmesi üzerine bir tezgah içindeyiz.

Batı'nın egemen güçleri şunu çok iyi biliyorlar, bize en yarayışlı eleman Erdoğan'dır. Al takke ver külah devam ediyorlar, halkı kandırıyorlar. Arka arkaya dava açıyorlar acaba Kılıçdaroğlu'nu susturabilir miyiz diye. Sen değil senin feriştahın gelse beni susturamazsınız."

 

 

2019 bütçesine eleştiri

Kemal Kılıçdaroğlu kabul edilen 2019 bütçesine yönelik eleştirilerde de bulundu. CHP Genel Başkanı bütçenin asgari ücretliye, emekliye, işçiye, emekliye, çiftçiye bir şey getirmediğini söyledi.

"Bu bütçe emekliye bir şey getiriyor mu, şimdilik tık yok. Çiftçiye bir şey getiriyor mu, 5 kuruş bile getirmiyor. Çiftçinin 154 milyar tl AK Parti hükümetlerinden alacağı var. 2004 yılından bu yana ödemediler. Ben bunu söylediğim zaman "çiftçiye traktör yetiştiremiyoruz" diyor. Ama traktör satışları bir önceki yıla göre yüzde 68 oranında düştü. 85 milyona yalan söylüyor. Ben sana ne yetiştiremediğimizi söylüyorum: sana efuli, ejder meyvesi yetiştiremiyoruz."

Esnaf için işsizlik ödeneğine benzer bir sistem getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, 275 bin taşeron işçisine de "Kadro istiyorsanız CHP'ye oy vermelisiniz" diye seslendi. CHP lideri, Erdoğan'ın kişi başına milli gelirin 11 bin dolara çıktığını söylediğini hatırlattı, "Millet borç batağında" dedi.

"Saraydaki bas bas bağırıyor, kişi başına geliri 11 bin dolara çıkardık diyor. Urfa'da varoşlarda yaşayan vatandaşlara soruyorum. 5 kişilik aileye 55 bin dolar gelmesi lazım yılda. Şimdi ben ayda 24 bin lira alması gereken ailelere sesleniyorum. Bu para nerede, kim yedi bu parayı. Milletin anasına küfredenler etrafında zaten, her türlü ihaleyi ihalesiz veriyorsun, ya garibana? Vatandaş borç batağında. 10 ayda borçlu vatandaşların sayısı 31 milyona dayandı. 20 yaş altını çıkarırsan nüfusun yarısı borç batağında. Ve bu vatandaşlar bankalara 55 milyon faiz ödediler."

Kılıçdaroğlu herkesin güvence içinde çalışmasını istediklerin ve insanların gelecek kaygısı yaşadığı yerde demokrasinin yara alacağını ifade etti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU