ABD'den Gazze saldırısı açıklaması: İsrail kendini savunma hakkına sahip

Washington'ın açıklamasında vurulan binada AA ofisinin bulunmasından söz edilmedi

Filistinli bir baba, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı sonrası yıkılan binanın üzerinde çocuğunu taşıyor / Fotoğraf: Reuters

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Washington’un Gazze’den İsrail’e atılan roket saldırılarını kınadığını açıkladı.

Ortagus, “ABD, Hamas ve Filistinli İslami Cihad hareketinin İsrail’deki masum sivillere yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor” dedi.

AA muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta Ortagus, “saldırılardan sorumlu olan grupların derhal durmasını” istedi ve “Biz İsrail’in yanındayız ve bu korkunç saldırılara karşı İsrail’in kendini savunma hakkını tam olarak destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD’li sözcü, İsrail’in Anadolu Ajansı ofisinin olduğu binaya yönelik saldırısıyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail ordusu, dün, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenlemiş, İsrail savaş uçaklarının en az 5 roketle gerçekleştirdiği saldırıda bina tamamen yıkılmıştı.

İsrail ordusu, Gazze'den atılan roketleri gerekçe göstererek bölgeye hava saldırıları başlatmıştı.

İsrail'in saldırılarında 14 aylık bir kız bebek ve hamile annesinin de aralarında bulunduğu 7 Filistinli hayatını kaybetmişti.

AFP’nin geçtiği bilgiye göre İsrail’in Askalan kentine atılan füze sonucu bir İsrail vatandaşı hayatını kaybetti.

İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadı olan Kudüs Tugayları, İsrail saldırıları sonucu 2 üyelerinin öldüğünü açıkladı.

Benzer açıklama daha önce de yapıldı

ABD İsrail-Gazze gerginliği ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda da benzer ifadeler kullanmıştı.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, Gazze sınırına İsrail ordusu ile Filistinli göstericiler arasında yaşanan çatışmalara ilişkin, “İsrail kendini koruma hakkına sahip. Dolayısıyla oradaki durumu ve dünyadaki elçiliklerimizi dikkatlice takip edeceğiz” demişti.

 

Independent Türkçe - Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU