Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan "Fahrizade suikastı"na ilişkin açıklama

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bu menfur cinayeti kınıyor, İran Hükümeti ile merhumun ailesine başsağlığı diliyoruz" denildi

Fotoğraf: AA

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı saldırıcı sonucu hayatını kaybeden İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade ile ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İranlı bilim insanı Muhsin Fahrizade’nin Tahran’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden üzüntü duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada şunları kaydedildi:

Bu menfur cinayeti kınıyor, İran Hükümeti ile merhumun ailesine başsağlığı diliyoruz.

Türkiye, bölgede barış ve huzuru bozmaya çalışan her türlü girişime ve faili ya da hedefi kim olursa olsun terörizmin her türüne karşıdır.

Bu doğrultuda, sözkonusu eylemi gerçekleştirenlerin açığa çıkarılmasının ve adalet önünde hesap vermelerinin sağlanmasını temenni ediyor, tüm tarafları sağduyu ve itidal içinde hareket etmeye, bölgede tırmanmaya yol açacak girişimlerden kaçınmaya davet ediyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fahrizade suikastı

İran nükleer programının kilit isimlerinden Muhsin Fahrizade, dün Tahran eyaletine bağlı Absederd ilçesinde aracına düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti. 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, saldırıda İsrail'in rolü olduğuna dair ciddi belirtiler bulunduğunu söyledi.

Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, Fahrizade'nin ölümünden İsrail'i sorumlu tutarak, "Geçmişte sahada hiçbir adımı karşılıksız bırakmayacağımızı gösterdik" ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU