"Rektör tarafından zorla istifa ettirildiği" iddia edilen dekan görevine dönüyor

"Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından zorla istifa ettirildim" diyerek dava açan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin haklı bulundu. Çetin, pazartesi günü yeniden iş başı yapacak

Prof. Dr. İlhan Çetin rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Alim Yıldız'a rakip olmuştu / Fotoğraf: AA

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (SCÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı'nı üstlenen Prof. Dr. İlhan Çetin, üniversiteye ikinci kez rektör olarak atanan Prof. Dr. Alim Yıldız'ın kendisini zorla istifa ettirdiğini ifade etmişti. 

"Rektörlük seçimlerinde kendisine rakip olduğum için kendi isteğim dışında istifa ettirildim" diyerek hukuki yola başvuran Çetin, açmış olduğu davayı kazandı. 

Edinilen bilgiye göre göreve iade edilmesi yönünde mahkeme kadarı çıksa da, Prof. Dr. Alim Yıldız, Çetin'i görevine başlatmadı.

İki hafta boyunca İlhan Çetin'in iş başı yapamaması üzerine YÖK, üniversite yönetimine yazı gönderdi.

"Zorla yaptırılan istifayı kabul etmenin yürütmesinin durdurulması ve İlham Çetin'in göreve iadesi" yönünde ibarenin yer aldığı yazı sonrasında Prof. Dr. Çetin'in pazartesi günü görevine başlayacağı öğrenildi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Ne olmuştu?

20 Ağustos tarihinde Independent Türkçe tarafından gündeme getirilen olayda, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Alim Yıldız'a karşı aday olması sebebiyle zorla istifa ettirildiğini ifade etmişti.

Yaşananlardan üzüntü duyduğunu, zorla istifa ettirildiğini bu durumu YÖK'e bildirdiğini kaydeden Çetin, sözlerini şu ifadelerle sürdürmüştü:

Bu olay YÖK'e yansıdı. YÖK'e dilekçe yazıp süreçleri, yaşananları, zorla istifa ettirildiğimi, tüm olan biteni bildirdim. Kendisi (Rektör) beni çağırttığı için makamına gittim. Bir gün önce yardımcım, sekreterim aranıyor, ‘İstifa toplantısı var, gelsin’ deniliyor. Ben vatanını, milletini seven bir insanım. Çok çalışmam oldu. Çok projelerim var. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile mücadelede etkin olarak çalışıyoruz. İl Pandemi Kurulu üyesiyim, Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu üyesiyim. Sırf aday oldum diye böyle yaptırıldı. Tıp eğitimim yanında işletme yüksek lisansı yaptım. Çünkü ben sadece hizmet etmek için varım. Böyle şeylerle karşılaşacağımı hiç ummuyordum.

Rektör Alim Yıldız ise İlhan Çetin'le "helalleşerek ayrıldıklarını" belirtmiş, dekanın (Çetin) kendi isteğiyle görevden ayrıldığını öne sürmüştü.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU