Cezayirliler soruyor: "Kayıp" cumhurbaşkanımız nerede?

Abdulmecid Tebbun en son ekim ortasında halkın önüne çıktı

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Almanya'da tedavi görüyor (AFP)

Cezayirliler, bir ay önce koronavirüs tedavisi için Almanya'ya götürülen cumhurbaşkanlarının nerede olduğunu sormak için sosyal medyaya akın etti.

Geçen hafta 75 yaşına giren Abdulmecid Tebbun, 28 Ekim'de Cezayir'deki askeri hastaneden özel sağlık uçağıyla Avrupa'ya götürülmüş ve teşhisi bir hafta sonrasına kadar gizli tutulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ofisinin Tebbun'un durumuna dair son açıklaması 15 Kasım'da yapılmış ve cumhurbaşkanının tedavisinin sona erdiği duyurulmuştu.

Açıklamada "Cumhurbaşkanına eşlik eden sağlık ekibi, cumhurbaşkanının Kovid-19'a yakalandıktan sonra önerilen tedavi protokolünü tamamladığını ve şu anda sağlık testlerinden geçtiğini doğruladı" denilmişti.

Tebbun'un nerede olduğuna dair siyasi tartışmalar devam ederken, en son ekim ortasında görülen kayıp yaşlı bir adamı gösteren sahte bir poster Facebook'ta dolaşıyor.

Ülkenin başkenti Cezayir'den finans çalışanı Nabil, Bloomberg haber ajansına şunları söyledi:

Tebbun'un sağlığı hakkındaki gerçek neden bizden saklanıyor? Neden bize hastanedeki fotoğrafları gösterilmiyor?

Tebbun'un geçen yıl iktidardan zorla uzaklaştırılan yaşı ilerlemiş selefi Abdülaziz Buteflika'nın da hastalığı sebebiyle kamusal alanda görünmediğine değinen Nabil "Tekrar bir portre tarafından yönetilmeye katlanamıyorum" dedi.

Görevi daha aralıkta üstlenen Tebbun'un yokluğu, pandemiden sonra toparlanmaya çalışan ve anayasasının yeniden düzenlenmesini planlayan ülke için yoğun bir zamana denk geldi.

Seçim komisyonu başkanı Muhammed Şarfi'ye göre, Cezayirliler bu ayın başında yüzde 33,2'ye karşı yüzde 66,8 farkla anayasa değişikliği lehinde oy kullandı.

Bununla birlikte oylama yüzde 23,7'lik bir katılımla gölgelenirken, demokrasi yanlısı aktivistler bunun ülkenin Fransa'dan bağımsızlığını kazandığı 1960'lardan bu yana Cezayir'i kontrol edenlerin iktidarını aşındırmaya yetmeyeceğini söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU