Aydınlık yazarı: Erdoğan’ın sözleri, bizzat devletin haber ajansı tarafından cımbızlanıyor

“Böylesi bir çarpıtma neden ve nasıl yapılabilir? İncelenmeye değer bir soru olarak ortada duruyor”

Fotoğraf: AA

Aydınlık gazetesi yazarlarından Gaffar Yakınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği’ne yönelik olarak söylediği sözlerin Anadolu Ajansı tarafından cımbızlandığını öne sürdü.

Yakınca, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı konuşmaya değindi:

Cumhurbaşkanı’nın Ak Parti il kongreleri sebebi ile yaptığı konuşma Batıcı kesimde bir sevinç dalgası yarattı. Muhalefetin kalemşorları adeta bayram ediyorlar. Erdoğan’ın “Kendimizi başka yerde değil Avrupa'da görüyoruz. Geleceğimizi AB ile kurmayı tasavvur ediyoruz” şeklindeki sözlerini, Batı’ya teslimiyet olarak okuyorlar. “Batılılar adamın burnunu işte böyle sürter” diye kıs kıs gülüyorlar.

Yakınca yazısının devamında Erdoğan’ın konuyla ilgili sözlerinin tamamının şöyle olduğunu aktardı:

AB’den bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerde değil Avrupa'da görüyoruz. Geleceğimizi AB ile kurmayı tasavvur ediyoruz.

Amerika ile müttefiklik ilişkilerimizi bölgesel ve küresel meselelerin çözümünde aktif olarak kullanmak arzusundayız. Rusya ve İran gibi köklü tarihi münasebetlerimizin bulunduğu ülkeleri asla göz ardı edemeyiz. İslam alemi ve Türk dünyası ile çok derin ilişkilerimiz var. Bölgesel paktlar ile iş birliğimizi geliştirme arayışındayız. Müdahil olduğumuz her yerde toprak bütünlüğü ve siyasi birlik temelinde çözümler için çalışıyoruz. Hiç kimsenin Türkiye’yi yalan-yanlış argümanlarla itham etmeye, tecrit etmeye, tehdit etmeye hakkı yoktur.

Anadolu Ajansı’nın Erdoğan’ın konuşmasını kısıtlı karakter sayısı ile mesaj yazılabilen Twitter’da paylaşırken cımbızladığını iddia eden Yakınca, şu ifadeleri kullandı:

“Ne var bunda, muhalefet medyası her zaman konuşmaları kafasına göre kesiyor” diyebilirsiniz. Ancak orada durun, çünkü bu işi yapan muhalefet medyası değil, Anadolu Ajansı’nın sosyal medya hesabı. Erdoğan’ın sözleri, bizzat devletin haber ajansı tarafından cımbızlanıyor. Böylesi bir çarpıtma neden ve nasıl yapılabilir? İncelenmeye değer bir soru olarak ortada duruyor.

 

Aydınlık, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU