Erdoğan Arınç'a yüklendi: Yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışılıyor

“Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri cumhurbaşkanıyla, hükümetimizle ilişkili hale getirilemez”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç’ın sözlerine isim vermeden eleştirdi.

Partisinin Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop il kongrelerine yaptığı canlı bağlantıda konuşan Erdoğan, son günlerdeki reform gündemiyle ilgili "Değişim kararlılığımızdan hiç vazgeçmedik. Şimdi yeni hukuk ve ekonomi reformlarıyla bunu daha da ileri taşıyacak bir atılım başlatıyoruz" dedi.

"Cumhur İttifakı'nın gidişinden de gayet memnunum" ifadesini kullanan Erdoğan, Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki sözlerine şu ifadelerle tepki gösterdi:

Son günlerde yeni bir fitne ateşi yakıldığını görüyorum. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri cumhurbaşkanıyla, hükümetimizle ilişkili hale getirilemez. 

Teröre bulaşmış, terörle kol kola yürüyenler hiçbir zaman bizim ne yanımızda ne dirsek teması altında olduğumuz kişiler olamaz. 

Yasin Börülerimizin ölümüne neden olamaz. Kobani katliamına neden olanlar hiçbir zaman AK Parti'nin yanında yer alamaz. 

Biz Gezi olaylarının finansörlüğünü yapan, eylemleri organize edenlerin savunucusu olmadık. 

Onların savunuculuğuna girenler, artık kusura bakmasınlar. AK Parti hiçbir zaman onları savunmamıştır. Biz Diyarbakır'da öldürülen Yasin Börü kardeşlerimizin yanındayız. 

Terör örgütleri ile el ele, kol kola, omuz omuza Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerle biz birlikte olamayız.

Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavala'larla hiçbir zaman bir arada olamayız.

MHP'ye mesaj

Erdoğan ayrıca MHP ile beraber oldukları Cumhur İttifakı için şunları söyledi:

Sayın Bahçeli'ye ve tüm MHP camiasına, 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere ülkenin ve milletin menfaatine olan her hususta yanımızda bulundukları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnşallah hep birlikte daha yapacak çok işimiz, hayata geçirecek çok politikamız var.

Erdoğan’ın halihazırda Cumhurbaşkanlığı bünyesinde çalışan Arınç’a yönelik olarak söylediği “Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile…” ifadeleri dikkati çekti.

Arınç ne demişti?

Arınç’ın geçen günlerde Habertürk’te bir dizi açıklamada bulunmuştu. Arınç’ın ifadelerinden en dikkati çekenleri Demirtaş ve Kavala hakkındakiler olmuştu. O ifadeler şöyleydi:

Osman Kavala 2017'den beri 3 buçuk yıldır tutuklu. Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım. Ey hâkim ve savcılar; Osman Kavala’nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım.

Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey söylemek istiyorum. Demirtaş'ın yazdığı çok güzel bir hikaye kitabı var Devran isminde. Ne olur onu alın bir okuyun. Ben bu korona süreci içinde bunu okudum. Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travma üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU