Fox News yorumcusu, Kovid aşısına isim buldu: "Birbirimize 'Trump'ını oldun mu?' deriz"

"Bundan yıllar sonra bu bir nevi jenerik ad haline gelecektir"

Trump koronavirüse yakalanması sonrası kaldırıldığı hastanede üç gün tedavi görmüş, ardından Beyaz Saray'a dönmüştü (AFP)

Fox News yorumcusu Gerolda Rivera, her Amerikalının damarlarından Trump aşısının geçmesini istiyor.

Kanalın serbest muhabiri, Kovid-19 aşılarına Donald Trump'ın adının verilmesinin, Başkan'ın koronavirüsü idare edişinin daimi hatırası olarak yaşayacak "hoş bir jest" olacağını öne sürdü.

Rivera şunları söyledi:

Dünya bu denli bölünmüşken ve herkes ona pes etmesini, gitme zamanının geldiğini, geçişin başlaması gerektiğini vesaire söylerken bu aşıya neden 'Trump' adını vermeyelim?

Birbirimize 'Trump'ını oldun mu?' falan deriz. Bu onun için hoş bir jest olurdu ve bundan yıllar sonra bir nevi jenerik ad haline gelirdi.

Fox & Friends programında konuşan Rivera'nın önerisi, Pfizer ve BioNTech'in perşembe günü koronavirüs aşı adayları "BNT162b2"nin acil kullanım onayı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) başvuracaklarını açıklamasının ardından geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karar alınması halinde bu aşı, ABD'de onaylanmış ilk aşı olacak. Moderna firmasının "mRNA-1273" adlı aşı adayının da birkaç gün içinde onu takip etmesi bekleniyor.

Yüzde 95 etkililik iddiasını taşıyan iki deneysel aşı onaylanmaları durumunda aralık gibi yakın bir tarihte tedavüle girebilir.

The Daily Beast'e göre, Trump'ın başarılı aşılardan kendisine pay çıkarmak için Beyaz Saray'da olamayacağı ve övgülerin Joe Biden tarafından "çalınacağı" gerekçesiyle burnundan soluduğu belirtiliyor.

Başkan pazartesi günü paylaştığı tweet'te aşı tarihinin doğru tarafında olduğunu iddia etmişti.

Trump, "Ey büyük 'tarihçiler'; Çin Vebası'nı bitirecek tüm bu büyük keşiflerin ben görev başındayken gerçekleştiğini lütfen unutmayın!" diye yazmıştı.
 


Aşıya Trump'ın adını verme şeklinde sunulacak bir teselli ödülü, her bir Amerikalının bu aşıyı yaptırmasıyla birlikte Başkan'ın markasının da mütemadiyen yaşatılması anlamına gelecektir.

Rivera şöyle konuştu:

Trump'ını oldun mu? Ha evet, Trump'ımı oldum, iyiyim.

Onu bu şekilde onurlandırabilmemizi dilerdim çünkü Müthiş Hız Operasyonu'nun (Operation Warp Speed) başlıca mimarı kesinlikle o ve o olmasaydı, bu muazzam, mucizevi tıbbi atılımlar olmasaydı hâlâ bu amansız kışta bata çıka ilerlemeye devam ediyor olurduk.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU