6 vekilden 1’inin testi pozitif çıktı, TBMM’de yeni Kovid-19 tedbirleri gündeme geldi

TBMM’deki her 6 vekilden birinin koronavirüs testinin pozitif çıkması Meclis Sağlık Komisyonu’nu harekete geçirdi. TBMM lokantalarında paket servis uygulamasına geçilmesi, çay, kahve ikramının kaldırılması gündeme geldi

TBMM'de koronavirüs testi pozitif çıkan milletvekili sayısı 100'e ulaştı / Fotoğraf: AA

TBMM Sağlık Komisyonu, koronavirüs testi pozitif çıkan milletvekili sayısının 100’e yaklaşması ve hastalığın meclis personeli arasında da yayılması üzerine harekete geçti.

Recep Akdağ başkanlığında özel gündemle toplanan komisyon, mecliste Kovid-19 salgınına karşı alınacak tedbirleri masaya yatırdı.

Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre, toplantıda her parti grubundan bir temsilcinin yer aldığı bir “Kovid-19 heyeti” oluşturuldu. Heyet TBMM’de alınması gereken önlemlere ilişkin bir mutabakat metni hazırlayacak.

Akdağ, azımsanmayacak sayıda milletvekilinin hastalığa yakalandığına işaret ederken, Milliyet’in ulaştığı bilgiye göre TBMM’de Kovid-19 geçirmiş ya da halen tedavisi süren vekil sayısı 100’e yaklaştı.

“Kamerada görüneceğim diye hastalığı yaymasın kimse"

Toplantıda cumhurbaşkanı tarafından açıklanan tedbirlere paralel olarak TBMM lokantalarında da paket servis uygulamasına geçilmesi, TBMM’de servisi yapılan çay, ıhlamur, kek ve farklı yiyecek ikramlarının kaldırılması, sadece kapalı su verilmesi, genel kurul ve komisyonlarda konuşmaların maskeli yapılması önerileri gündeme geldi.

Konuşurken maske çıkarılmaması için gerekirse vekillerle tek tek görüşmeler yapılması önerisi de “kamerada görüneceğim diye hastalığı yaymasın kimse” ifadesiyle dile getirildi.

Genel kurula verilen ara veya kapanışlarda, milletvekillerin tıkış tıkış kapılara yöneldiklerini, bunu yapmamaları konusunda uyarı yapılmasını isteyen bazı komisyon üyeleri, kulislerde oturmak yerine hava almak için kulis bahçelerine çıkılmasını önerdi.

En kaliteli ürünler alınsın

Ayrıca genel kurulun saat başı havalandırılması gerektiğini dile getiren vekiller, mecliste kullanılan dezenfektan ve maskelerin kalitesi konusunda şikayetler geldiğini, en kaliteli ürünlerin alınmasının sağlanmasını talep etti.

Bazı vekiller ise, TBMM komisyonları ve genel kurulun gündemine tartışma yaratacak kanunların getirilmemesini istedi.

Meclis salgın nedeniyle tatil edilmişti

Geçen nisan ayında TBMM personeli arasında vakaların görülmesi üzerine Meclis 45 gün tatil edilmiş ve milletvekillerinin danışmanları da bu dönemde izinli sayılmıştı. 1 Ekim’de yeni yasama yılı ile yeninden açılan TMMM’de ziyaretçi yasağı ve grup toplantılarına izleyici alınmaması gibi tedbirler uygulanmaya devam ediliyor.

 

Independent Türkçe, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU