Başsavcılıktan sandık kurulu açıklaması: Delil toplama yetkileri usulünce kullanılarak yürütülüyor

Sandık kurullarına yönelik soruşturmaya ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama yapıldı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 31 Mart seçimlerinde usulsüzlük iddiasıyla 32 ayrı soruşturma başlattı / Fotoğraf: AA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir’deki sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin “görevi kötüye kullanma” ve “seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında kanun’un” ilgili maddelerince 32 ayrı soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yazılı basın açıklaması yapıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, iddialara konu belgelerin temin edildiği ve bu işlemlerde görevli kişilerin de savunmaları alınmak üzere ifadeye çağrıldığı belirtildi. 

Başlatılan soruşturmaların, ihbara konu olayların gerçekliğini ortaya çıkarmaya özgü olarak ve kanunlarla savcılığa tanınan delil toplama yetkileri usulünce kullanılarak yürütüldüğü vurgulandı. 

Savcılık açıklamasında, “Cumhuriyet Başsavcılığımız, mezkur ( bahsedilen) soruşturmalara ilişkin görev ve yetkilerini, her zaman olduğu gibi maddi gerçeği ortaya çıkarıp varsa sorumluluğu bulunan kişiler hakkında gereğine tevessül etmek amacıyla tarafsız ve mevzuata uygun biçimde yerine getirmekte olup, medyada yer bulan ve bu soruşturmaların amacına dair yukarıda belirtilen yasal çerçeveyi aşacak ifadeler içeren haber ve yorumlar gerçek dışıdır” ifadelerine yer verildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU