Öğrencilere ve velilere küfür eden öğretmenlerin ses kaydı ortaya çıktı; Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı

Cağaloğlu Lisesi'nde görev yapan iki öğretmenin velilere ve öğrencilere küfür ettikleri konuşmaya ait olduğu iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı. Veliler suç duyurusunda bulundu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı

İstanbul'un en köklü okullarından Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde, iki öğretmen arasında geçtiği iddia edilen konuşmada, öğretmenlerin, öğrenciler ile velileri hakkında kullandığı ifadeler dikkat çekti. 

Velilere küfür etti

Edinilen bilgiye göre online ders sonrasında mikrofon açık unutuldu. 

İki öğretmen arasında geçen konuşma bir öğrenci velisi tarafından kaydedildi.

Kayıt altına alınan konuşmalarda, okulda matematik öğretmeni olarak görev yapan H.Ş. ile İngilizce öğretmeni M.U., öğrenci velileri hakkında sinkaflı küfürler etti. H.Ş., M.U. adlı meslektaşına dersleri çok kapsamlı anlatmaması yönünde tavsiyelerde bulundu. 

"Dersi teknik anlat, hepsinin evde hocası var"

170 yıllık tarihi olan ve lise giriş sınavında ilk 5 bine girebilen öğrencilerin kayıt yaptırdığı okulda görev yapan H.Ş., öğrencilerin hepsinin evde özel hocası olduğunu ileri sürerek, meslektaşı M.U.'ya dersleri teknik ve üstten anlatmasını söyledi.

H.Ş. şu ifadeleri de kullandı:

Ben dersi anlatırken çocuk salak salak yüzüme bakıyor, sonra bir ödev veriyorum bakıyorum ki benden iyi çözmüş soruları, çünkü bunların hepsinin evde özel hocası var.

"Bu veliler monşerler"

H.Ş.'nın tavsiyelerinin ardından İngilizce öğretmeni M.U. da şu sözleri kayıtta yer aldı:

Benim esas görevim İngilizce öğretmek değil, bu veliler monşerler.

Veliler suç duyurusunda bulundu

Öğretmenlerin konuşmaları sırasında alındığı iddia edilen ses kayıtlarının ardından öğrenci velileri, öğretmenler H.Ş. ve M.U. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Veliler, H.Ş. ve M.U.'nun hakaret, sövme ve eğitim-öğretim hakkının engellenmesi suçlarını işlediğini ileri sürdü ve iki öğretmenin tedbiren görevden alınmasını talep etti. 

İl Milli Eğitim inceleme başlattı

Veliler, ses kaydıyla ilgili İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de başvurarak öğretmenler hakkında şikayetçi oldu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, öğretmenler hakkında inceleme başlatıldı. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU