Bakan Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane ve havalimanı metrosu için tarih verdi

Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane metro hattını mayıs ayına yetiştirmeye çalıştıklarını, havalimanı hattını da önümüzdeki yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Şantiyesi'nde yaptığı incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Şantiyesi'nde incelemelerde bulunarak, Olimpiyat Stadyumu yakınındaki şantiyede bir açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halkalı- İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 31,5 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Karaismailoğlu, hattın Halkalı-Marmaray istasyonundan başladığını kaydetti.

Hattın Halkalı'nın ardından Küçükçekmece, Olimpiyat, Kayaşehir ve Arnavutköy'den geçerek İstanbul Havalimanı'na bağlandığını aktaran Karaismailoğlu, hattın şu anda planlama aşamasında olan Vezneciler-Arnavutköy Metro Hattı ile Fenertepe istasyonunda entegre olacağını ve hattın devamında Kağıthane ve Gayrettepe'ye kadar uzanan yaklaşık 69 kilometrelik bir hat olduğunu söyledi.

 Gebze'den İstanbul Havalimanı'na kadar erişim sağlanacak

Karaismailoğlu, Gebze'den Marmaray'a binen bir vatandaşın Halkalı'ya ulaştıktan sonra Halkalı-İstanbul Havalimanı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hatlarını kullanabileceğini söyledi.

Hattın hem İstanbul'un batı yakasından hem de doğu yakasından İstanbul Havalimanı'na  erişim imkanı sağlayacağını hatırlatan Karaismailoğlu, "Çok ince bir detayla çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı motive ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu metro hatları İstanbullularla ve ülkemizle buluşacaklar. Gayrettepe-Kağıthane hattını mayıs sonu gibi bitirmeyi hedefliyoruz. Gayrettepe'den havalimanını da inşallah önümüzdeki yıl içerisinde bitirmek hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU