Friends'in Joey'sinin çapkınlık için kullandığı meşhur söz ne zaman ortaya çıktı?

Dizinin sevilen karakterinin sürekli kullandığı popüler ifade Friends'in geride bıraktığı en akılda kalıcı parçalarından biri

Phoebe'yi canlandıran Lisa Kudrow, Matt LeBlanc'ın kendisini ikna ederek dizide kalmasını sağladığını söylemişti (NBC)

Friends dizisi yayımlanmasının üzerinden 16 yıl geçmiş olmasına rağmen popüler kültürün hala önemli bir parçası ve bunu sağlayan etkenlerden biri de eğlenceli karakterlerin akılda kalıcı sahneleri.

Ünlü aktör Matt LeBlanc’ın canlandırdığı Joey karakterinin "How you doin’?" (nasılsın) ifadesi de bunlardan biri. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

David Crane ve Marta Kauffman’ın yarattığı karakterler 1994 ve 2004 arasında televizyon tarihinin en önemli dizisiyle ekranlara gelmişti. 

Dizinin sevilen karakterlerinden biri olan Joey Tribbiani büyük roller alamayan bir aktör ancak kadınları etkileme konusunda hayli başarılı. Joey’nin bir kadına yaklaşmak için kendi teknikleri vardı ve etkileyici bir ses tonuyla söylediği "how you doin’?" bunların başlıcasıydı.

Ancak bu teknik uzun süre dikkat çekmemiş ve özellikle 4. sezondaki "The One With Rachel’s Crush" isimli bölümde kullanılmıştı. Screen Rant'in haberine göre Joey bu bölümde tekniğini Rachel ve Phoebe’yle paylaşmış ve her ne kadar onlar şüpheyle yaklaşsa da Joey bunu özel olarak Phoebe üzerinde denediğinde başarılı olduğu anlaşılmıştı. 

 

 

Bu ifade o andan itibaren Joey’nin sloganı haline geldi ve diğer karakterlerin de bunu zaman zaman kullandığını saymazsak dizi boyunca sadece 20 defadan biraz fazla diilendirildi. 

Her ne kadar Joey’nin bu silahını daha önce defalarca kullandığı ima edilse de diziyi yeniden izlemeye başlayan izleyiciler ilk sezonlarda ifadenin kullanılmamasını yadırgayıcı bulabilir. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU