Fatih Terim-Şenol Güneş rekabetinde 15. randevu

Türk futbolunun iki önemli teknik direktörü Fatih Terim ile Şenol Güneş, teknik adamlık kariyerlerinde daha önce 14 resmi müsabakada birbirine rakip oldu. İkilinin yönettiği takımların resmi maçlarında Terim'in 7, Güneş'in ise 2 galibiyeti bulunuyor

Şenol Güneş - Fatih Terim / Fotoğraf: AA

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan Galatasaray, Türk Telekom Stadı’nda şampiyonluğun diğer adaylarından Beşiktaş’ı konuk edecek.

5 Mayıs Pazar günü yapılacak derbi mücadelesi, Türk futbolunun en önemli teknik adamlarından Fatih Terim ile Şenol Güneş'i de resmi müsabakalarda 15. kez karşı karşıya getirecek. 

Fatih Terim, MKE Ankaragücü ve Galatasaray, Şenol Güneş ise Trabzonspor, Antalyaspor, Sakaryaspor ve Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde birbiriyle tamamı Süper Lig'de olmak üzere 14 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Terim 7, Güneş ise 2 galibiyet aldı, 5 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

Fatih Terim'in takımları, Şenol Güneş'in ekiplerine 18 gol attı. Güneş'in öğrencileri ise 8 golle karşılık verdi.

İki teknik adamın ulusal organizasyonlarda kazandığı kupa sayısında Terim 13'e 7 üstün durumda

 

Şenol Güneş.jpg
Şenol Güneş / Fotoğraf: AA

 

İlk ve son randevu Güneş'in

Şenol Güneş, Fatih Terim'in takımlarına karşı ilk ve son maçları kazanırken, aradaki 12 mücadelede galibiyet yaşayamadı.

Fatih Terim ile Şenol Güneş, teknik direktör olarak ilk kez 1988-1989 sezonunun ilk yarısında birbirine rakip oldu. Şenol Güneş'in çalıştırdığı Trabzonspor, Fatih Terim'in yönettiği MKE Ankaragücü'nü 2-0 mağlup etti. Güneş-Terim ikilisinin birbirine rakip olduğu sonraki 12 resmi mücadelede Fatih Terim'in takımları 7 galibiyet, 5 beraberlik alarak hiç mağlup olmadı.

Türk futbolunun iki önemli teknik direktörünün karşılaştığı son maçta ise gülen taraf Güneş yönetimindeki Beşiktaş oldu. Şenol Güneş yönetimindeki siyah-beyazlılar, bu sezonun ilk yarısında Fatih Terim'in sarı-kırmızılılarını Vodafone Park'ta 1-0 yenmeyi başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tek özel maç beraberlikle sonuçlandı

Fatih Terim ile Şenol Güneş, resmi maçlar haricinde birbirine 1 kez rakip oldu.

Terimli Galatasaray ile Güneşli Trabzonspor, Avrupa'da yaşayan vatandaşların Türk futbolunun önemli takımlarını statta izleyebilmesi için düzenlenen Gurbet Kupası'nda karşı karşıya geldi.

Almanya'da 14 Temmuz 1996'da oynanan müsabaka 1-1'lik skorla sona erdi.

 

Fatih Terim.jpg
Fatih Terim / Fotoğraf: AA

 

Kupa sayısında da Terim önde

Fatih Terim-Şenol Güneş rekabetinde kupa sayısı bakımından Terim'in üstünlüğü bulunuyor.

Galatasaray'ın başında 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazanarak Türkiye'ye futboldaki ilk uluslararası kupayı getiren Terim, ulusal organizasyonlarda da 13 kupa elde etti. Terim, tamamı Galatasaray'la Süper Lig'de 7, Türkiye Kupası'nda 2, TFF Süper Kupa'da da 4 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Şenol Güneş ise toplamda 7 kez kupa kaldırdı. Güneş, Beşiktaş'ın başında 2 kez Süper Lig şampiyonluğuna ulaşırken, Trabzonspor ile 2 Türkiye Kupası, 3'de Süper Kupa kazandı. 

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU