Suudi Arabistan Kıdemli Alimler Konseyi, İhvan'ı terör örgütü ilan etti... İhvan "davetçi ve reformist bir teşkilat" olduklarını söyledi

Suudi Arabistan Yüksek Alimler Konseyi yayımladığı bildiride, "İhvan-I Müslimin, İslam’ı temsil etmeyen bir terör örgütüdür" ifadesini kullandı. İhvan Sözcüsü ise yaptığı açıklamada, "İhvan, şiddetten, terörden ve ümmeti parçalamaktan uzak" dedi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Suudi Arabistan Yüksek Alimler Konseyi, Mısır'daki İhvan (Müslüman Kardeşler) teşkilatını bir terör örgütü olarak tanımladı.

Konsey'in salı günü yayımladığı bildiride; İhvan’ın, İslam çizgisini temsil etmeyen, İslam’ın yüce değerlerini kendi partizan menfaatleri uğruna kullanan, bu dinin emir ve hükümlerine ters eylemlerde bulunan bir terör örgütü olduğu belirtildİ.

İhvan örgütünün, din kisvesi altında menfaat sağladığı, bölme, parçalama, kaos yaratma, şiddet ve terörü teşvik eden eğilimlerde bulunduğunun savunulduğu bildiride, “İhvan’ın tarihine bakıldığında kaos ve isyanlarla dopdolu olduğu görülecektir, nitekim bu örgütün içinden, radikal, aşırılık yanlısı terör grupları ortaya çıkmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Suudi Arabistan Yüksek Alimler Konseyi imzasıyla yayınlanan bildiride şunlar kaydedildi:

İhvan Müslimin, İslam çizgisinden uzak, İslam’ı temsil etmeyen bir terör örgütüdür.. Partizan hedefleri doğrultusunda İslam’a muhalif hareket etmektedir. İhvan terör örgütü, din kisvesi altında; bölmeyi, parçalamayı, kaos çıkarmayı, şiddet ve terörü teşvik etmektedir. İhvan terör örgütünün tarihi, kaos ve isyanlarla doludur.. Bu örgütün içinden, radikal, aşırılık yanlısı terör grupları ortaya çıkmıştır. Herkes bu örgüte karşı dikkatli olmalı, bu örgüte inanıp iltihak etmemeli ve sempati duymamalıdır.

"İhvan terörist değil, davetçi ve reformist bir teşkilattır"

Konseyin, teşkilatı terör örgütü ilan etmesine ise İhvan teşkilatı tepki gösterdi.

İhvan Sözcüsü Talat Fehmi yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığının da daha önce bu yönde bir karar aldığını hatırlatarak, "İhvan, terörist değil, davetçi ve reformist bir teşkilattır" dedi.

"Mısır'da 1928'de kurulan İhvan, şiddetten, terörden ve ümmeti parçalamaktan uzaktır. Kurulduğu tarihten bu yana insanları güzel öğütle Allah'a çağırmaktadır" diyen Fehmi, İhvan'ın, Konsey'in tüm ithamlarını reddettiğini belirtti.

Fehmi, İhvan'ın her zaman şiddetin ve diktatör rejimlerin kurbanı olduğunu vurguladı.
 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU