Biden: Trump ile konuşmayı sabırsızlıkla bekliyorum

Biden, ABD’yi daha önceki saygın yerine geri taşıyacağını söyledi

Fotoğraf: Reuters

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, Birleşik Krallık, Fransa, Almaya, Kanada ve İrlanda gibi ülkelerle, 6 dünya lideriyle konuşma fırsatı olduğunu ve bu isimlerin kendisini heyacanla beklediklerini kaydetti.

Biden, “Amerika'yı daha önceki saygın yerine geri taşıyacağız.” Dedi.

Biden, Başkan Donald Trump'ın seçim sonuçlarını kabul etmemesine ilişkin, ''Bunun utanç verici olduğunu düşünüyorum. Söyleyebileceğim tek şey Başkan'ın geride bırakacağı mirasa yararı olmayacak.' dedi. 

Biden, Delaware eyaletinde, Trump'ın yenilgiyi kabul etmemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Trump yönetiminin, Demokratların zaferini kabul etmemesinin ''dinamikleri değiştirmeyeceğini'' vurgulayan Biden, Beyaz Saray'a geçiş süreçlerini tutarlı bir şekilde yürüttüklerini söyledi. 

“ABD’yi saygın yerine geri taşıyacağız”

Hiçbir şeyin geçiş planlarını durduramayacağını ifade eden Biden, ''Amerika geri geldi ve tekrar oyuna dahil oldu. Artık 'sadece Amerika' yok. Birleşik Krallık, Fransa, Almaya, Kanada ve İrlanda gibi ülkelerle, 6 dünya lideriyle konuşma fırsatım oldu, övgü dolu ve enerjikti, heyacanla bekliyorlar. Amerika'yı daha önceki saygın yerine geri taşıyacağız'' dedi. 

Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell'ın da seçim sonuçlarını tanımadığı ve kendisiyle görüşüp görüşmediği sorulan Biden, McConnell ile görüşmediğini ancak yakın zamanda görüşmeyi umduğunu söyledi. 

“Sabırsızlıkla bekliyorum''

Biden, ''Birkaç önemli istisna dışında Cumhuriyetçi Parti'nin tümü, Başkan tarafından sindirildi'' değerlendirmesinde bulundu. 

Biden mevcut ABD Başkanı için ise ''Trump ile konuşmayı sabırsızlıkla bekliyorum'' mesajını verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU