Walking Dead: World Beyond'un ek sahnesi aşı teorisini destekliyor

The Walking Dead: World Beyond zombi virüsüne karşı aşı geliştirmeye giderek yaklaşıyor

Dizinin bir önceki ek sahnesinde gizemli A ve B kodlarının ne anlama geldiği açıklanmıştı (AMC)

*UYARI - Spoiler içerir*

The Walking Dead: World Beyond'a dair yaygın bir teori, deneysel aşının gençlerden biri (veya tümüne) gizlice yapıldığını ve bunların New York'a gidişinin laboratuvar ortamından uzak bir deneme süreci olduğunu öne sürmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Shadow Puppets" başlıklı bölümün jenerik sonrası kesiti bu teorinin dayanağını sağlamlaştırdı. İki hafta öncesinin (The Walking Dead’in "A ya da B" kodlarına dayanan gizemini sürdüren) jenerik sahnesini takip eden bu kesit, Sivil Cumhuriyet'in (Civic Republic Army- CRM) laboratuvarlarında geçiyor.

Bennett'in yazdığı "İleri Düzey İmmünoloji: Bilinmezlik Çağı'nda Bilinmesi Gerekenler" (Advanced Immunology: What To Know in the Age of the Unknown) başlıklı tez Dr. Belshaw'un eline geçiyor. "Bilinmezlik çağı" alt başlığının, bu araştırmanın salgından sonra yapıldığına işaret etmesi önemli. Elizabeth'in aradığı Belshaw telefonda Iris'in Campus Colony'den gelen ekbinin varışını beklediğini doğruluyor, gerekli hazırlıkların yapıldığını söylerken patronu ve kızın babasının sorun olmayacağını garanti ediyor.

Screen Rant'in haberine göre bu belgenin varlığı, Dr. Bennett'in belirgin şekilde iradesi dışında alıkonmuş olduğu gerçeğiyle birlikte düşünüldüğünde, Sivil Cumhuriyet'in aşı geliştirmede başta düşünülenden daha çok ilerlemiş olduğuna işaret ediyor.

Eğer Bennett Cumhuriyet'in tek umuduysa, bu bilimci marifetini konuştururken onu mümkün olduğunca rahat ettirmeye çalışıyor olmaları gerekirdi. CRM'se bunun yerine ellerindeki en iyi bilim insanının önünü kesmeye çalışıyormuş gibi görünüyor (bir önceki jenerik sonrası sahne Bennett'in ekibinin bir üyesini zombileşmiş şekilde gösteriyordu).

 

 

Dahası, bu sahne Elizabeth'in Iris ve ekibinin Sivil Cumhuriyet'in New York'taki tesisine ulaşmasını istediğine yönelik şüpheleri doğruluyor. CRM, ekibin gideceği yolun her köşesine keskin nişancılar yerleştirmeden Elizabeth kızların New York'a salimen varacağından nasıl emin olabilirdi? Tabii yola çıkmadan önce aşılanmadılarsa. İzleyenler Elizabeth'in Iris ve Hope'un çok gizli zombi araştırma tesisini bulmalarını neden istediğini de sorguluyor. Sivil Cumhuriyet muhtemelen Dr. Bennett'in kızlarına rehberli tur vermenin veya Hope'un şampanya tarifini çalmanın peşinde değil. Bu kızları test deneği olarak özel yapan bir şey olmalı.

The Walking Dead:World Beyond ortaya neyi çıkarmış olursa olsun Sivil Cumhuriyet'in zombi aşısına önceden inanılandan daha yakın olduğu anlaşılıyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU