Japon Jo Baiden internette fenomen oldu

Belediye Başkanı, “Sanki ben de seçimi kazanmışım gibi hissediyorum” diyor

“Jo Baiden”, Kumamato bölgesine bağlı 15 bin nüfuslu Yamato kasabasının Belediye Başkanı (Twitter)

Japonya’da küçük bir kasabanın belediye başkanı, ABD’nin eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın başkanlık seçimlerindeki zaferiyle bir anda şöhrete kavuştu. Kumamato bölgesine bağlı 15 bin nüfuslu Yamato kasabasının Belediye Başkanı Yutaka Umeda’nın ismi “Jo Baiden” olarak da okunabiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Japoncadaki yazı sistemlerinden Kanji’ye göre, harfler genelde fonetik olarak sıralanıyor. Bu nedenle siyasetçinin adı “Yutaka” genelde “Jo” olarak, soyadı “Umeda” ise zaman zaman “Bai-den” şeklinde telafuz edilebiliyor.

73 yaşındaki Japon siyasetçi, ABD’nin yeni başkanı seçilen Biden’la arasındaki isim benzerliğini, ailesi durumun sosyal medyada yayıldığını söyleyene kadar fark etmemiş. Benzerliğin sosyal medyada büyük ses getirmesinin ardından çok sayıda mesaj aldığını anlatan Umeda, “Sanki ben de seçimi kazanmışım gibi” dedi. Kendini Biden’a çok yakın hissettiğini söyleyen Japon belediye başkanı, ABD’li Biden gibi kendisinin de ülkesi için en iyisini istediğini söyledi.

Umeda, bir gün Joe Biden’la tanışırsa kedini “Kumamoto’nun Biden’ı” olarak tanıtacağını kaydetti.

Nagazaki bölgesine bağlı ve termal kaynaklarıyla ünlü Obama kasabası da, 2008’de Barack Obama’nın 44. ABD Başkanı olmasının ardından ufak çaplı bir ün kazanmış, kasabanın meydanına eski ABD liderinin heykeli dikilmişti.


Independent Türkçe, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU