"Kafa kesme" çağrısı yapan Trump'ın eski başdanışmanının Twitter hesabı kapatıldı

Bannon, FBI Direktörü Wray ve Beyaz Saray'ın bulaşıcı hastalıklar uzmanı Fauci için, "Onların kafasını mızrağa oturtup, Beyaz Saray’ın köşelerine asardım" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AFP

Donald Trump'ın eski baş strateji başdanışmanı Steve Bannon sosyal medya hesabından, FBI Direktörü Christopher Wray ve Beyaz Saray'ın bulaşıcı hastalıklar uzmanı Profesör Anthony Fauci için “kafalarının kesilmesi gerektiği” yolunda bir mesaj paylaştı.

Twitter, söz konusu ifadeler sonrası Bannon'un hesabını kapattı.

Twitter'ın yanında Facebook ve YouTube üzerinden de görüntülü yayınladığı mesajında Bannon, “Onların kafasını mızrağa oturtup, programa uymayan federal memurların kovulacağını göstermek açısından örnek olsun diye Beyaz Saray’ın köşelerine asardım” ifadelerini kullandı.

ABD başkanlık seçimlerinin kesin sonucu alınmamasına rağmen Bannon, yarışı kazandığını iddia ettiği Trump’ın Fauci ve Wray'i kovması gerektiği görüşünü dile getirdi.

"Twiiter'un CEO'su tutuklansın" demişti

Twitter'ın ABD seçimleri sürerken Trump'ın bazı tweetlerine uyarı mesajı koymasına da tepki gösteren Bannon, "Başkan'ın gönderilerini gizleyen Twitter CEO'su Jack Dorsey tutuklansın" demişti.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU