İran ve Rusya suçlanmıştı: ABD seçimlerine dışarıdan müdahale olmadı

Seçim güvenliği yetkilileri dışarıdan herhangi bir müdahalenin olmadığını söyledi

Fotoğraf: AA

ABD’de bazı kilit eyaletlerde sayımlar devam ederken, seçim güvenliği yetkilileri seçimlere dışarıdan herhangi bir müdahalenin olmadığını söyledi.

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Dairesi (CISA) Başkanı Christopher Krebs çarşamba günü yaptığı açıklamada “Herhangi bir yabancı düşmanın Amerikalılar’ın oy kullanmasını engelleme ya da oyları değiştirmede başarılı olduğu yönünde hiçbir kanıt yok” dedi.

ABD Siber Komutanlığı’dan General Paul Nakasone de salı akşamı oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından benzer açıklamalarda bulundu.

Nakasone açıklamasında, “Son aylarda ve haftalarda attığımız adımların, düşmanların seçimlere müdahale etmesini engellediğinden eminiz” dedi.

CISA’nın açıklaması bazı kilit eyaletlerde oy sayımının devam ettiği sırada geldi.

Ulusal Eyalet Seçim Direktörleri Birliği ve Ulusal Eyalet Sekreterleri Birliği’nin ortak açıklamasında ise “100 milyondan fazla oy pusulasının güvenli bir şekilde hem posta yoluyla hem de doğrudan” teslim edildiği belirtildi ve şu ana kadar açıklanan sonuçlarla ilgili olarak da “Bu sonuçlar resmi değil ve rakamlar gözden geçirilip onaylanana kadar değişmeye devam edecek” denildi.

İran ve Rusya iddiaları

3 Kasım’da düzenlenen seçimlerden birkaç hafta ABD’li istihbarat yetkilileri İran ve Rusya’nın ülkedeki seçmen kayıt verilerine erişerek seçimlere müdahale girişiminde bulunmayı denediğini iddia etmişti.

 

Independent Türkçe, Amerika’nın Sesi

DAHA FAZLA HABER OKU