Müslüman Kardeşler'den ABD'ye yanıt: Demokrasi anlayışınızla çeliştiniz

ABD Müslüman Kardeşler'i “yabancı terör örgütleri” listesine almaya hazırlanıyor

Suriye ve Mısır 2013'te, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri de 2014'te İhvan'ı "terör örgütü" ilan etmişti. / Fotoğraf: Reuters

Beyaz Saray Basın sözcüsü Sarah Sanders’in dün (30 Nisan 2019) yaptığı açıklamaya göre, ABD Başkanı Donald Trump bölgedeki ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı görüşmelerden sonra, Müslüman Kardeşler'i "terör örgütü" ilan etmeye hazırlanıyor.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı ise Trump yönetiminin kendilerini "yabancı terörist organizasyon" listesine alma hazırlığına rağmen "barışçıl görüşlerini" sürdüreceklerini açıkladı.

İhvan'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Biz içinde bulunduğumuz topluma ve genelde tüm insanlığa hizmet etmek için, yapıcı işbirlikleri için, ılımlı ve barışçıl görüşümüzü sürdürmeye ve doğru olduğuna inandığımız faaliyetlere devam edeceğiz. Allah'ın izni ile Müslüman Kardeşler bütün kararlara rağmen daha güçlü olacaktır" denildi.
 

ihwan.jpg
Müslüman Kardeşler açıklamayı resmi internet sitesi üzerinden yaptı


Açıklamada, "ABD kanunları delen, 60 bin kişiyi cezaevine koyan Sisi yönetimine karşı kör” diyen Müslüman Kardeşler, “Amerika Birleşik Devletleri’nin Ortadoğu’da baskıcı ve diktatör rejimlere karşı yürüttüğü politika, ABD’nin sürekli övündüğü insan hakları ilkeleri ve demokrasi anlayışıyla çelişmiştir” görüşünü savundu. 

Müslüman Kardeşler, Mısır’da terör örgütü ilan edilmiş durumda. 2013’te iktidardaki Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Abdulfettah Sisi tarafından devrilmesinin ardından gelişen süreçte bu karar alınmıştı. 

Müslüman Kardeşler kimdir?

Orta Doğu'nun en eski İslamcı örgütlerinden biri olan ve İhvan olarak da bilinen Müslüman Kardeşler, ideolojisini Kuran öğretileriyle temellendiriyor.

Örgüt 1928 yılında Mısır'da Hasan El Benna tarafından kuruldu. 

Müslüman Kardeşler'in faaliyetleri ilk olarak 2003'te Rusya'da yasaklanmıştı.

Suriye ve Mısır 2013'te, 3 Körfez ülkesi Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri de 2014'te İhvan'ı "terör örgütü" ilan etti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU